Tildeling i Filmkraft Fond - mars 2015

09.04.2015
hovedstill - quatraro-mysteriet - piraya film %26 sonntag pictures
I fondets styremøte 26. mars ble det vedtatt å tildele tilskudd til ett prosjekt:

Prosjektnavn: Quatraro-mysteriet
Søker: Piraya Film AS
Format: Kinofilm dokumentar
Regissør: Mads Brügger
Produsent: Sara Stockmann/Bjarte Mørner Tveit
Prosjektet har mottatt tilskudd på 500.000,- (investering på markedsmessige vilkår)

OM FILMEN:
For mer enn 20 år siden falt en italiensk EU-embetsmann ved navn Antonio Quatraro i døden. Han styrtet ut av sitt kontorvindu i EUs hovedkvarter i Brussel og landet med hodet først på Rue de la Loi, (Lovens gate) tre etasjer nedenfor. Saken ble lukket av det belgiske politiet, men to journalister klarte ikke å slå seg ikke til ro med de offisielle forklaringene om at mannen hadde begått selvmord ved å hoppe ut vinduet i EUs hovedkvarter.  
 
Med utgangspunkt journalistenes arbeid produserer Piraya Film i samarbeid med Sonntag Pictures filmen Quatraro-mysteriet, en helaftens Nordic Noir fra virkeligheten. Filmen følger de to journalistene Mads Brügger og Mikael Bertelsen arbeidet med å finne sannheten bak Quatraros død.
 
Prosjektet er et samarbeid mellom en rekke prisvinnende aktører, og skal blant annet vises på kino i Norge og i Danmark. Senere skal den sendes på BBC, DR og andre TV-kanaler. Filmen har støtte fra en rekke aktører, herunder Norsk Filminstitutt og Fritt Ord. Prosjektet har også fått støtte fra Filmkraft Rogaland AS. 
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}