Tildeling i Filmkraft Fond - mars 2015

09.04.2015
hovedstill - quatraro-mysteriet - piraya film %26 sonntag pictures
I fondets styremøte 26. mars ble det vedtatt å tildele tilskudd til ett prosjekt:

Prosjektnavn: Quatraro-mysteriet
Søker: Piraya Film AS
Format: Kinofilm dokumentar
Regissør: Mads Brügger
Produsent: Sara Stockmann/Bjarte Mørner Tveit
Prosjektet har mottatt tilskudd på 500.000,- (investering på markedsmessige vilkår)

OM FILMEN:
For mer enn 20 år siden falt en italiensk EU-embetsmann ved navn Antonio Quatraro i døden. Han styrtet ut av sitt kontorvindu i EUs hovedkvarter i Brussel og landet med hodet først på Rue de la Loi, (Lovens gate) tre etasjer nedenfor. Saken ble lukket av det belgiske politiet, men to journalister klarte ikke å slå seg ikke til ro med de offisielle forklaringene om at mannen hadde begått selvmord ved å hoppe ut vinduet i EUs hovedkvarter.  
 
Med utgangspunkt journalistenes arbeid produserer Piraya Film i samarbeid med Sonntag Pictures filmen Quatraro-mysteriet, en helaftens Nordic Noir fra virkeligheten. Filmen følger de to journalistene Mads Brügger og Mikael Bertelsen arbeidet med å finne sannheten bak Quatraros død.
 
Prosjektet er et samarbeid mellom en rekke prisvinnende aktører, og skal blant annet vises på kino i Norge og i Danmark. Senere skal den sendes på BBC, DR og andre TV-kanaler. Filmen har støtte fra en rekke aktører, herunder Norsk Filminstitutt og Fritt Ord. Prosjektet har også fått støtte fra Filmkraft Rogaland AS. 
 
{{teaser1:html}}
 
{{teaser2:html}}
{{teaser3:html}}
{{teaser4:html}}
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}