Ny programleder for Rogalerret

09.01.2018
Fortsatt blir han presentert som drosjesjåføren i Mongoland, men de siste årene har ikke Terje Torkildsen vært like aktiv innen film. Nå blir han Rogalerrets nye programleder.
terjetorkildsen 2 nett

— Jeg er en mangsysler. Altså en som holder på med mange ting og derfor valgte jeg navnet Torkildsen Bruktfiskhandler da jeg registrerte firmaet mitt for nesten 20 år siden. De siste ti årene har jeg nok blitt mest kjent som forfatter og komiker. Vi kunstnere i Rogaland er i større grad mangsyslere som meg. Vi kan flere ting, vi er fleksible, og har flere karrierer. Det tror jeg er sunt. Jeg forsøker alltid å gjøre ting jeg ikke kan. Dersom jeg bare gjør ting jeg kan, så ville jeg bare stå stille, forklarer Terje Torkildsen.

Selv om det begynte med film, mest oppdragsfilm, så begrenser ikke erfaringen seg bare som skuespiller. Han har også skrevet manus til både kortfilmer og tv. Til sammen regner han med at han har bidratt til 10-15 kortfilmmanus. Og rundt 2000 kom Mongoland, der han for alvor ble kjent som drosjesåfør. Da tok det nesten litt av og han ble fortalt at han nå burde satse.

— På en måte ramlet jeg inn i Mongoland, og det var nok viktig for min videre karriere. Men jeg er virkelig glad jeg ikke satset som skuespiller, men gikk mer over til å være kunstner og artist, sier han.

Hvorfor takket du ja til å bli programleder for Rogalerret?

— Siden jeg ikke har jobbet så mye med film i det siste, tenkte jeg at det var en glimrende anledning til å knytte tettere kontakt med bransjen igjen. Nå får jeg sett litt på hva som rører seg i filmbransjen, og jeg får sett en del kule ting. Med små barn så er kveldene fullt opp med ulike aktiviteter, så nå blir det jobb og dermed lettere å få med seg. Derfor gleder jeg meg virkelig til å komme i gang.

Hva tenker du om Rogalerret?

— Rogalerret er et innarbeidet konsept og jeg har stor respekt for dette. Jeg skal jenke meg litt og folk skal få være kritiske til min rolle. Så har jeg noen idéer til hvordan jeg ønsker å forme dette, blant annet vil jeg ha større medvirkning fra publikum. Jeg har gjort lignende ting innenfor litteratur, og ser at de beste arrangementene er når hele salen er engasjert.
 
Terje Torkildsen
 
Terje starter opp med Rogalerret allerede onsdag 17. januar. Da arrangerer vi et ekstra arrangement i forbindelse med at filmmusikken til "History of Love" spilles inn i Stavanger. Da kommer hovedrolleinnehaver Kristoffer Joner, regissør Sonja Prosenc, en strykerkvartett fra Stavanger Symfoniorkester og duoen Silence som har komponert filmmusikken. Progammet starter 20.00 på Scene1 på Tou Scene.

Første ordinære Rogalerret blir onsdag 7. feburar, med "Now it´s dark" som hovedattraksjon. Arild Østin Ommundsens siste film har kinopremiere 2. mars, men kommer innom oss for å prate om filmen og vise noen klipp.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}