Møt årets Fest TG deltakere

06.04.2018
Tre unge filmskapere - en uke med filmfaglig input i solfylte omgivelser - talentutvikling
skjermbilde 2018-02-26 kl  12 43 56

 
Fridtjov, Michelle og Johannes har fått stipend fra Filmkraft Talent til å delta på FEST - Training Ground som i år arrangeres for tiende gang under FEST – Nye directors New Films Festival - fra 19. til 24. juni i Espinho , Portugal.
 

FEST - Training Ground tilbyr mer enn 30 mesterklasser og 10 workshops i løpet av festivalen, og er et tilbud til kommende filmskapere og filmstudenter fra hele verden, hvor man får delta på filmundervisning og forelesninger med noen av filmbransjens fremste innen sitt fagfelt.
 
 
Litt om de tre unge filmskaperne fra Rogaland som skal til Portugal på Fest TG:
 
Fridtjov S-G. Tvedten, 19 år, tjenestegjør for tiden i militæret, men det stopper ikke lidenskapen hans for å skrive og utvikle historier og følge utviklingen fra idé til film. Han sier selv at han trives både foran og bak kamera og at han ser frem til å dra på Fest TG og få muligheten til å utvikle seg som filmskaper.
Fridtjov har vært skuespiller i flere produksjoner på BUT v/Rogaland Teater og han har deltatt i flere Filmkraft Talent prosjekter og produksjoner de siste årene. I 2014 hadde Fridtjov en birolle i Filmkraft Talent Filmverksted-produksjonen "Evig Ung" og han deltok samme år i talentprogrammet Film Rookies . Fridtjov vant så første prisen for beste pitch under en Manusworkshop høsten 2015. Premien var produksjon av egen kortfilm i ønsket fagfunksjon under mentorveiledning påfølgende våren 2016 i Filmverksted i regi av Filmkraft talent. Resultatet ble kortfilmen "Gråblå skyer", hvor Fridtjov da både skrev manus og regisserte filmen under veiledning av dramaturg Harry Guttormsen, regissør Mads Eriksen og produsent Anne Lærdal v/Filmkraft Talent. Filmen ble nominert under Amandusfestivalen 2017 sammen med manuset "Inni helvetes helvete". I år deltok Fridtjov også på Amandusfestivalen i med den egen-produserte filmen "Trådløs" i kategorien Runner-Ups og deltok i tillegg på manus- og pitche konkurranse med nytt manus. Fridtjov er for tiden aktuell med hovedrollen i Filmverksted-produksjonen "Antonym"  fra 2017 som han vant prisen for beste skuespiller under Amandus Internasjonal Studentfilmfestival i år for. 

Michelle Victoria Fløysvik, 18 år, går tredje år på Randaberg på medier og kommunikasjon. Hun har planer om å søke seg inn på film på Universitet til høsten. Michelle sier at hun setter pris på for muligheten til å dra på Fest TG og at hun gleder seg veldig. 
Michelle har spilt flere roller i kortfilmer og var hovedpersonen i en dokumentar om sitt liv da hun prøvde seg som skuespiller i Hollywood. Under oppholdet i Hollywood fikk hun være med i en musikkvideo og en "prank video" som ble filmet der, som senere ble sendt på tyrkisk TV. 
Michelle lager også kortfilmer selv, som hun har filmet, regissert, og klippet. I tillegg til dette har hun også jobbet hos TIKA TV produksjon på flere dokumentarer.  For to år siden jobbet hun på filmfestivalen Kort på KinoKino og skal jobbe som teknisk assistent på Mediedagene i Bergen nå i Mai. Også danser Michelle og lager koreografi selv og har opptrådt på blant annet UKM.
 
Johannes Toft  på 19 år vant sin første manuskonkurranse under fjorårets Amandus festival med manuset «Antonym» og fikk deretter tilbud om å få filmen sin realisert under veieldning av mentorer i ønsket fagfunksjon i Filmkraft Talent prosjektet Filmverksted i etterkant av manusprisen. Antonym ble så realisert i 2017 hvor han hadde både manus og regi. Regissør Arild Østin Ommundsen og produksjonsselskapet Vinterfilm var mentorer på dette prosjektet. Filmen stod 100% ferdig i September og hadde premiere på KORT - på kinokino i Sandnes i November 2017. I år var kortfilmen til Johannes nominert i kategorien Amandus Fiksjon - UNG . Det ble ikke pris til den unge regissøren, men hovedrolleinnehaver Fridtjov S-G. Tvedten vant prisen for beste skuespiller under festivalen.
Nå studerer Johannes ved European Film College i Danmark hvor han er aktuell med dokumentaren "My Face and Me" som produsent, og kortfilmen "A Foal Between Us" som skuespiller. Johannes ser frem til 5 dager i Portugal sammen med andre med filminteresse og er klar for å lage mer film med den erfaringen han har opparbeidet seg gjennom studier i Danmark.

Les mer om Fest TG her!
festtg deltakere 2018
 
Filmkraft Talent ønsker de alle tre riktig godt opphold på Fest Training Ground og ser frem til å høre hvordan de har hatt det!
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}