Kristoffer Joner er Årets Filmnavn 2015!

26.10.2015
filmnavn 2015 2
Årets Filmnavn i Rogaland er en årlig utnevnelse som gis av Filmkraft Rogaland. Det er bransjen selv som nominerer kandidatene. Prisen ble delt ut under filmfestivalen KORT på KinoKino i Sandnes lørdag 23. oktober.
 
Jury for Årets Filmnavn 2015
-Jon Inge Zazzera (Rogaland fylkeskommune)
-Trond Lie (Stavanger kommune)
-Elisabeth Dahl (Filmkraft Rogaland AS)
 
Prisen er et arbeidsstipend på kr. 30 000.
 
Kriterier for årets Filmnavn:
Kandidaten skal ha utvist ekstraordinære resultater innen sitt felt for filmbransjen.
Kandidatens virke og resultater skal ha hatt betydning for utviklingen av filmbransjen i Rogaland samt bidratt til andres muligheter og fremgang i regionen.
 
Juryens begrunnelse:
Årets Filmnavn 2015 ble født i Stavanger i 1972. Han trådte sine barnesko i barne- og ungdomsteateret i Rogaland Teater, og fikk sitt gjennombrudd på norske tv-skjermer i 1996, som karakteren Ståle i NRK-serien Offshore.
 
Årets Filmnavn har markert seg som en sentral person i og for filmiljøet i fylket siden startskuddet for Stavangerbølgen kom med Mongoland i 2001. En mindre kjent side av ham ut over hans ekstraordinære skuespillerprestasjoner er hans faglige bidrag i andre lokale filmer. På bakgrunn av hans lange og brede erfaring med skuespilleryrket bidrar han også med input på manus og karakterbygging i nært samarbeid med regissør og produsent.
Han har i tillegg til å være en av våre mest meritterte skuespillere også bidratt bak kamera. Blant annet har han regissert og produsert kortfilmen Tørt og kjølig fra 2008, som vant pris for beste kortfilm (Grand Prize of European Fantasy Short Film in Gold) på filmfestivalen Sitges året etter.

I år har han gjort seg bemerket som hovedrolleinnehaver i en av tidenes norskproduserte bestselgere Bølgen, som er i ferd med å runde 800 000 besøkende på kino og er årets norske Oscarkandidat for beste utenlandske film. I tillegg er han aktuell med Hollywoodproduksjonen the Revenant, med Oscarvinnende Alejandro González Iñárritu i regissørstolen.
 
Han har hittil blitt nominert til seks Amandastatuetter, enkelte år for flere filmer i samme kategori, og har mottatt to priser for beste skuespiller i filmene Naboer (2005) og Kompani Orheim (2012). 

Kristoffer Joner er Årets Filmnavn i Rogaland.
Vi gratulerer!
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}