Konsert: Kaada med SSO

12.11.2018
kaada nett
Onsdag 21. november spiller Kaada sammen med Stavanger Symfoniorkester i Stavanger konserthus.

John Erik Kaada, mest kjent som bare Kaada, dippet innom Billboard lista med sitt debut album i 2003.  Og har sisten den gang laget musikk for alt mulig fra obskure kunstprosjekter til høyprofilerte filmer og konserter. Man hører musikken hans nesten daglig på TV og radio.

Kaadas filmmusikk kan finnes på over 40 norske og internasjonale kinofilmer.  Musikken hans har også blitt spilt på store TV show som Late Night With Jimmy Fallon, Oprah, The Super Bowl, The Daily Show og 60 Minutes.  Han har også laget musikk for NRK, og for tiden hører du musikken hans på programmer som f.eks ZombieLars, Arkitektens Hjem, Oppfinneren og Martin & Mikkelsen.  Sjangeroverskridende og eksperimentelle, men lyttervennlige komposisjoner er gjennomgående i Kaadas musikk. 

Musikken hans finner veien ut til et stadig større internasjonalt publikum, først og fremst gjennom egne plateutgivelser og turnering. Men også gjennom filmmusikk til store kinofilmer i USA, Finland, Danmark, Sverige og Frankrike.  En annen døråpner ut i verden har vært hans samarbeid med den amerikanske sangeren Mike Patton (Faith No More, Mr.Bungle, Fantomas).  Deres foreløpig siste utgivelse “Bacteria Cult” ble utgitt i 2016. 

I bandet Cloroform trakterer han to Clavinetter og står for vokalen. Bandet er kjent for sitt lekne energiske samspill, underholdende låter og sine orange kjeledresser.   

“Det var egentlig pianist jeg drømte om å bli da jeg vokste opp. Jeg tok klassisk pianoutdannelse med påfølgende jazzutdannelse i New York.  Men så gjorde jeg musikken til et par filmer, "Mongoland" og "Alt om min far”, som begge fikk veldig mys oppmerksomhet, og vipps så ramla jeg oppi komponistgryta. Og det ble mindre tid til pianospilling.  I 2017 gjorde jeg noen solo konserter i Tyskland og Norge, og jeg merket hvor mye jeg har savnet det. Så nå  har jeg kjøpt meg et flygel, og bruker store deler av dagen foran tangentene, fremfor datamaskinene i studio.  På konsertene fremover kommer jeg også til å ta meg meg et X-antall andre instrumenter også, som jeg liker å lage musikk med”,  sier Kaada

Les mer om arrangementet her.
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}