FilmRookies

03.06.2014
filmrookies
Tirsdag 3 juni møttes de 4 unge manusforfatterne Knut, Elise, Helene og Erlend for første gang. Sammen med veilederne i prosjektet Gary Cranner fra Chezville og Carl Jørn Johansen fra teatret hadde de første session av flere hvor en av deres ideer skal bli til filmmanus.
 
Film Rookies er et samarbeidsprosjekt mellom Filmkraft Rogaland, Chezville og Rogaland Barne-og ungdomsteatret. Sammen skal disse aktørene coache ungdom i manusskriving, regi og skuespillerinstruksjon, opptak og klipp.

Prosjektet involverer 4 unge manusforfattere, 4 unge regissører, 16 stk unge skuespillere, to filmteam og 4 profesjonelle veiledere. Vi håper at de etablerte kan lære de unge og motsatt.
Prosjektet har hatt to workshops hvor vi har møtt 4 unge skrivetalenter som har blitt plukket ut blant flere kvalifiserte søkere. Disse unge skrivetalentene er Elise Dybvig Søreide (23 år), Erlend Tuastad (18 år), Helene Stenhaug (25 år) og Knut Ørke (18 år). Alle med forskjellige bakgrunner, men med et felles interessefelt - de liker å skrive historier og ønsker lære mer om det å skrive for film. Gjennom de neste workshopene skal det plukkes ut og jobbes med 4 ideer som igjen skal bli til 4 filmer. Når disse ungdommene er ferdige med sine manus overlater de stafettpinnen til unge regissører som da skal få jobbe med skuespillerinstruksjon og sammen med mentorer spille inn manusene de har blitt tildelt.

20 november møtes alle som har deltatt i Film Rookies prosjektet med venner og familie for å feire seg selv. Alle som har deltatt med med manus, skuespill, regi, innspilling og klipp  - møtes til åpningen av KORT, regionens kortfilmfestival, hvor vi åpner hele festivalen med de 4 filmene som blir resultatet av dette prosjektet.
Film Rookies er stor satsing hos Filmkraft Rogaland, vi har tro på dette prosjektet og på at vi når ut til mange ungdommer med flere talenter og interesser innenfor skuespill og filmproduksjon.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}