FILM ROOKIES - Møt årets 4 Regissører

22.02.2019
Årets runde av Filmkraft Talents største talentprosjekt er i gang! Nå er det klart for at fire unge filmskapere skal tolke scenen som Emma Aasland (17 år) har skrevet.
filmrookies regiss%c3%b8rer

Fire filmteam settes i disse dager sammen og de skal bestå av en blanding av ferske og mer rutinerte filmskapere som fagmentorer fra film og teaterbransjen. Søkerer vil få fortløpende beskjeder ang hvilke fagfunksjoner de vil få tilbud om. Alle vil delta på fagretta workshops og det vil bli lagt vekt på intens skuespillerinstruksjon i forkant av innspillingene. Kick-off vil skje for de fire regissørene og utvalgte skuespillere fra BUT finner sted på Rogaland Teater 23. mars sammen med mentorene Arild Østin Ommundsen og Silje Salomonsen, Stavangers eget film-par. Våren går med på å forberede seg til en dags opptak, deretter skal filmene klippes og premiere vil skje under Filmkraft Talents egen TALENTTIME i midten av Juni.  
 
Sitter du nå med følelsen av at du har gått glipp av noe og ønsker deg erfaring fra filmsett? Da kan vi melde at vi er i prosessen med å fordele alle søkere på respektive fire filmteam, men at vi fortsatt trenger produksjonsassistenter til opptakene helgen 25. og 26. mai – send en mail til produsent  aleksander.tranberg@screen.no i dag om du vil være med!
 
Men nå over til de fire utvalgte! For søknader på regirollen har vi fått mange av, men det var om å gjøre for oss å sette sammen og finne frem til en variert gruppe regissører som på hver sin måte ville tolke Emmas scene og sette sitt merke på den.
 
Første unge mann ut er Balder Scheen Jacobsen (17 år) fra Stavanger. Balder går andre året på dramalinjen ved Stavanger Katedralskole. Han deltok i fjorårets runde av Film Rookies både som skuespiller og produksjonsassistent, og kjenner derfor prosjektet og gangen i det godt. Balder har tross ung alder allerede opparbeidet seg en allsidig bakgrunn. Han har vært med i flere reklamefilmer, musikkvideoer, kortfilmer og en dokumentar som skuespiller og statist. Han var teatersjef på Iduns Julekomedie i 2018, Norges eldste skoleteater, hvor han også var skuespiller. Sammen med sin partner, doblet de budsjettet til skoleteateret, og pustet nytt liv inn i amatørteater tilbud for unge i Stavanger. Balder har også vært regi assistent på ved årets oppsetning av Jegertimen ved skolen han går på. Han skriver også en del manus, hovedsakelig film, men også litt teater. I april skal Balder spille en selvskrevet forestilling på Kunsthøgskolen i Oslo. 
 
Så over til Ine Espevik Larsen på 25 år som også er født og oppvokst i Stavanger. Akkurat nå studerer hun siste året på Fjernsyns- og multimedieproduksjon ved Universitetet i Stavanger. Ines største interesser innen film er foto og klipping, og hun har bakgrunn som journalist. Ine har skrevet frilans for Byas og vært nettredaktør for studentavisa (Smis) ved UIS. Av filmrelatert arbeidserfaring har Ine drevet mest med flerkamerafoto under arrangementer som Blink-festivalen og på oppdragsfilmer, og var i praksis på NRK Marienlyst i Oslo innen dette. Nå har Ine lyst til å lære mer om enkamera produksjoner, og synes Film Rookies virker som en glimrende mulighet til dette. Ine søkte i utgangspunktet ikke som regissør, hun søkte seg som fotograf/klipper. Vår oppgave her på Filmkraft Talent går faktisk av og til ut på å pushe dere unge til å tørre å prøve noe nytt, så sammen med produsent Aleksander Tranberg forespurte vi Ine om å ta regissørrollen i stedet – og den utfordringen tar hun nå på strak arm! Vi har nemlig møtt Ine før, da hun deltok på fagdagen til Filmkraft under KORT i fjor og viste da en iver etter både å lære og komme seg inn i den lokale filmbransjen - og sånt legger vi merke til her på Filmkraft Talent! Ine skal ut å leve av sitt virke til sommeren og da ser vi på det som en flott anledning for henne til å få pushet grenser og knytte viktige kontakter med produsent SCREEN STORY og resten av de hun kommer til å møte i løpet av prosjektet.
 
Helge Kallevik (29 år) er eneste Haugalending som er med i årets runde av Film Rookies. Vi er overbeviste om at han skal klare å representere nordfylket godt. Helge har en Bachelorgrad i kinematografi fra AFDA Soth African School og Motion Picture Medium and Live og har gått på NOROFF i Bergen på Film- og Tv produksjon med spesialisering innen foto. Helge har nå 10 års erfaring med å jobbe og leve av filmproduksjon, som oftest som fotograf, regissør og klipper på musikkvideoer, reklamefilmer og en og annen dokumentarfilm. Det er likevel ikke ofte han får regissere fiksjon, noe han brenner for, så det er en av hovedgrunnene til at han har søkt om å få være med. Han vil også bruke anledningen til å bli kjent med skuespillere, filmskapere, mentorer og Screen Story. Helge driver Lunavision AS i Haugesund og er deltids mentor for unge med interesse for film ved Hemmingstad Kultursenter som ofte samarbeider med Filmkraft Talent. 
 
Siste utvalgte regissør av filmscenen som skal spilles inn i fire versjoner, er manusforfatteren av filmscenen selv, Emma Michalsen Aasland (17 år). Vi tror at det blir veldig spennende og se hennes egen visjon bli realisert kontra de andre tre sine tolkninger av hennes filmscene. Emma går også på dramalinjen ved Stavanger Katedralskole i Bjerksted på andre året. Hun er en av de unge med særskilt interesse for film som virkelig har benyttet seg av alt det av tilbud man kan være med på her på Filmkraft Talent. Hun har vant Filmkappløpet med den egenproduserte kortfilmen «Kort Lykke» i 2016 og har deltatt på flere Filmkappløp etter det. Emma har vært kostymeansvarlig, sminkør og produksjonsassistent på Filmkraft talentprosjekter. Emma hadde også regi, foto og klipp for teaseren til Iduns Julekomedie sin oppsetning ”KLØRKS”. Emma har vært statist og skuespiller i flere kortfilmer, både igjennom Filmkraft Talent sine prosjekter, men hun har også hatt hovedrolle i større kortfilmproduksjon som Nora i «Nora i morgen» hvor hun spilte mot Vegar Hoel og hun har vært med på flere reklamefilmer.
 
Nå gjenstår det bare å glede seg til første møte med regissørene som kommer til å finne sted i midten av mars på Filmkraft Rogaland. Da skal alle fire få møte produsent fra Aleksander Tranberg Screen Story, representant fra BUT v/Rogaland teater Carl Jørn Johansen og Anne Lærdal fra Filmkraft Rogaland -og hverandre. 

filmrookies regiss%c3%b8rerGRATULERER med plass som REGISSØRER alle sammen, vi ser virkelig frem til å jobbe sammen med dere helt frem til ferdige filmscener og representasjon i midten av juni!

FILM ROOKIES er et Filmkraft Talentprosjekt finasiert prosjekt i samarbeid med produsent fra Aleksander Tranberg Screen Story, og  BUT v/Rogaland Teater.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}