FILM ROOKIES 2018 presenterer: Manusvinner og Regissører

28.02.2018
Manus er valgt ut og regissører er satt på de tre filmene som skal produseres i prosjektet.
fr regiss%c3%b8rene 2018 skjermbilde 2018-02-28 kl  11 33 09


«Gul Camel» av Marius Sørgjerd (23 år), siddis som for tiden holder til ved Høgskulen i Volda hvor han studerer medieproduksjon, stakk av med seieren i årets manuskonkurranse avholdt i forbindelse med avviklingen av talentprosjektet FILM ROOKIES. Først deltok han og fire andre unge manusforfattere med sine respektive manus på manusworskhop med Vegar Hoel i begynnelsen av februar, hvorpå nye versjoner av manusene deres ble sendt inn og en endelig vurdering ble gjort.

Nå skal «Gul Camel» lages tre versjoner av, tre filmteam bestående av unge filmskapere og mentorer skal tolke historien til Marius på sin egen måte. Årets regissører er: Monika Welde (29 år), Marcus Hundsnes (18 år) og tvillingene Kristine Engene Hognestad og Marte Hognestad (17 år)!
 

Monika Welde (29 år) har alltid hatt en drøm om og bli regissør og produsere filmer fra både andre sine og egne ideer. Hun startet på media og kommunikasjon i en alder av 16 år og gikk ett år før hun valgte å slutte. Siden da har hun jobbet for egen maskin innenfor fotografi med eget enkeltpersonsforetak i en del år.  Nå er målet og satse 100% på drømmen innenfor regissør rollen så hun har startet opp eget foretak for dette kalt Sparkly Dream Production. 
«Mine ambisjoner er og en dag få publisert film på lerret, og jeg har ett stort ønske om og få tatt noen kurs ved NYC film academy i fremtiden».
 
Marcus Hundsnes (18 år) beskriver seg selv slik: Bakgrunn: 50% Norsk, 50% Engelsk; fullførte VG1 1.5 år siden, og har ikke gått på skole siden; har aldri hatt en vanlig jobb; første video jeg laget var en CV/Reel brukt til å få regi-rollen for Film Rookies prosjektet i fjor (2017); startet sitt eget filmproduksjonsselskap da han fylte 18 år (oktober 2017) og bruker all ledig tid (100+ timer/uken) på å skrive og utvikle film-konsepter i selskapet.
Ambisjonene til Marcus: «Jeg vil lage film».
 
Tvillingene Kristine og Marte skal co-regissere en av de tre Film Rookies filmene, her følger deres tanker etter at de ble valgt ut til å delta i prosjektet:
 
Kristin Engene Hognestad (17 år)
«Jeg er fra Sandnes, og går nå andre året på Vågen videregående skole, hvor jeg tar dans som programfag. Film- og filmskaping har også vært en av mine store interesser helt siden barneskolen; hvor det å lage kortfilmer, parodier, sketsjer og videoer har vært en stor hobby. De siste tre årene har jeg vært så heldig å få gode kontakter innen film, og jeg har fått vært med på ulike prosjekter og oppdrag; både foran og bak kamera. 
En framtid innen film er noe jeg vil satse på, og jeg ønsker å danne meg et bredt erfaringsgrunnlag. Regi i form av et større filmteam er noe jeg ikke har prøvd meg på før, så det ser jeg fram til!»
 
Marte Hognestad (17 år):
«Så utrolig kjekt å få muligheten til å prøve meg på regi under årets FilmRookies!
Jeg har alltid hatt interesse for film både bak og foran kamera. Jeg har deltatt på flere av Filmkraft sine talentutviklings- produksjoner og konkurranser, og var heldig å stakk av med førsteplassen under musikkvideokonkurransen og Filmkappløpet 2017. Jeg digger å drive med film, fordi det består av så mange lag som smelter sammen til en historie som blir fortalt. Film er noe jeg tenker å drive med så lenge jeg kan, og målene mine kan mildt sagt være skyhøye.. Jeg håper på å lage gode filmer som forteller mye, som får frem en følelse i seerne og som kan inspirere! Dette blir det første prosjektet jeg får innblikk i hvordan regi-rollen på et sett er, og jeg gleder meg masse!»
 
 
Produsent Ufoh setter i disse dager sammen filmteamene i samarbeid med Leder for talentutvikling på Filmkraft, Anne Lærdal. Opptakene finner sted i månedsskiftet april/mai. Men før det blir det casting av skuespillere på teatret, møter mellom de 3(4) regissørene, Kick-off på Rogaland Teater 14 april med regissørene og skuespillerne fra BUT og teknisk veiledning for de i crew som skal ha foto/lys/lyd etc. Til sammen deltar ca 40 unge filmskapere og skuespillere i dette talentprosjektet og i tillegg har vi med mentorer på foto, lyd, lys, regi og produksjon for øvrig også i prosjektet.
 
Film Rookies er det største talentprosjektet vi har på Filmkraft Talent og er et samarbeidsprosjekt mellom Filmkraft talent, BUT v/Rogaland Teater og en lokal filmprodusent Ufoh og tiltaket er støttet av NFI.

fr regiss%c3%b8rene 2018 skjermbilde 2018-02-28 kl  11 33 09
Regissørene fra venstre: Monika, Marcus, Kristine & Marte.

Følg med på @filmkrafttalent på facebook for det som skjer!
 
 
 
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}