Film Rookies

01.06.2015
Film Rookies hadde workshop på teateret i helgen
img 4413
Talentprosjektet Film Rookies hadde workshop på Rogaland Teater i helgen, hvor de håndplukkede skuespillerne og regissørene møttes for første gang. Prosjektet er godt i gang med øving og forberedelser til opptak og i tillegg var vi så heldige å få med oss den dyktige film- og teaterskuespilleren Ole Christoffer Ertvaag som mentor under workshopen lørdag 30 mai.

Ole Christoffer kom med mange gode innspill til både skuespillerne, regissører og produsent. Skuespillerne fra barne- og ungdomsteateret er engasjerte og involverte, og regissørene har god kontroll. Nå gjenstår et par runder til med øving og skuespillerinstruksjon før fire filmer skal i opptak kommende i nær fremtid. Alt i alt er det like i underkant av 40 stk unge filmskapere i alderen 14-25 år som er med i dette talentprosjektet.

Regissørene Øyvind B.Næss og Fredrik Waldeland skal jobbe med manusvinner Sunniva Sigmundsen (23 år) sitt manus "Ung akkurat nå" og de to unge regissørene Andreas Drange Jensen og Joachim Joachimsen skal lage film av fjorårets Amandusfestival vinner for beste manus -  historien til Knut Ørke (19 år) fra Sandnes, "Den som er bak speilet".

Innspillingshelger er satt til 6 juni og 13 juni og premiere på de fire filmene vil være under KORT 2015 til høsten.

Film Rookies er et samarbeidsprosjekt mellom Filmkraft Rogaland, Rogaland Barne- og ungdomsteater og en lokal produsent. Prosjektet er støtet av Filmkraft Rogaland, Norsk Filminstitutt, en privat investor og Stavanger Kommune. I år er det produsent Siv Mary Espedal som står for organiseringen av dette prosjektet.

 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}