Film Rookies

13.05.2015
Prosjektet Film Rookies er i gang. 6 mai møttes de fire utvalgte regissørene for første gang.
filmrookiespng
Film Rookies hadde samling med de utvalgte regissørene i prosjektet på Filmkraft onsdag 6 mai.

Produsent Siv Mary Espedal, Carl Jørn Johansen fra BUT ved Rogaland teater og leder for talentutvikling Anne Lærdal møtte onsdag 6 mai de fire utvalgte regissørene i Film Rookies prosjektet.

To av regissørene skal jobbe med manusvinner Sunniva Sigmundsen (23 år) sitt manus "Ung akkurat nå" og de andre to skal lage film av fjorårets Amandusfestival vinner for beste manus - historien til Knut Ørke (19 år) fra Sandnes, "Den som er bak speilet". Opptakene av de fire kortfilmene er satt til lørdag 6 juni og lørdag 13 juni.  Men før det skal castingen av 3 skuespilelre til 2 filmer og 4 skuespillere til 2 filmer samt statister skje og regissørene skal få møte sine respektive skuespillerspirer på teateret under en stor samling lørdag 30 mai. Da kommer skuespiller Ole Christoffer Ertvaag på besøk. Da står skuespillerinstruksjon i fokus og vi skal se nærmere på fenomenet forskjellen og stå på en scene og foran kamera.

De fire regissørene på årets Film Rookies prosjekt er:

Fredrik Waldeland (28 år) som har studert ved Deakin University i Australia og jobber i det daglige som regissør og klipper på UFOh i Stavanger.
Fredrik skal lage film av manuset til Sunniva "Ung akkurat nå". Vi ser frem til hans tolkning av Sunnivas historie og til å se ham jobbe med de unge skuespillerne på sett.

Joachim Joachimsen (25 år) som har gått på Westerdals Høgskole, Film&Tv. Han er Sandnes-gutt, men holder til daglig til i Mediefabrikken i Akershus. Han er invitert inn i Film Rookies slik at han kan knytte kontakter her hjemme og muligens da klarer vi friste ham til å etterhvert vende nesa hjemover.  Joachim skal regissere "Den som er Bak speilet" av Knut Ørke. På merittlisten har han kortfilmer som "Klovn" (2014) og han har jobbet på en hel haug reklamefilmer og musikkvideoer mm i hovedstaden som produskjonsassistent med flere funskjoner.

Øyvind B.Næss (26 år) som også var med på fjorårets runde blir med i år igjen. Prosjektet vil nyte godt av hans erfaring fra i fjor! Øivind har Bachelorgrad, Film og Tv-produksjon fra University og Southern California, School of Cinematic Arts (Los Angeles). Han har allerede jobbet mye med skuespillerne på BUT, så vi håper han vil dele med seg sine erfaringer og gode tips med de andre regissørene når de skal inn i workshop sammen den 30 mai på teateret. Øivind skal lage film av manuset til Sunniva "Ung akkurat nå". Øivind jobber også med kortfilmen sin "Nora i morgen" og skal presentere klipp fra denne på kommende "Sommerlerret" - årets sommerfest for filmbransjen i Rogaland.

Siste regissør ut er Andreas Drange Jensen (21) var med oss på skype fra London  under samlingen 6 mai hvor han er i ferd med å avrunde studiene sine ved Middelsex University, Film BA.
Han skal tolke manuset "Den som er bak speilet" av Knut Ørke. Andreas hadde blant annet regi/manus/foto på kortfilmen Årets far (Kortfilm 2014) – som kom gjennom nåløyet og ble vist på KORT 2014. I disse dager holder han på med kortfilmen Puzzle hvor han har co-regi og er co-produsent.

Snart er alle teamene også på plass for de fire produksjonene. De vil bestå av fotografer, lydmenn, innspillingledere og produksjonsassistenter - alle i alder 16-26 år.
Produsent på prosjektet er Siv Mary Espedal.

Vi ser frem til neste samling med regissører og skuespillere fra Rogaland Barne- og ungdomsteater lørdag den 30 mai og selvfølgelig opptakene i juni!

Lykke til alle sammen! Det er veldig kjekt å få muligheten til å involvere så mange unge filmskapere og skuespillere i et prosjekt!
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}