Yodok Stories til Tribeca

20.04.2009
Yodok Stories er tatt ut til konkurranseprogrammet under Tribeca Film Festival i New York. - Det er utrolig kjekt å bli tatt ut, sier Torstein Grude, produsent i Piraya Film i Stavanger.
yodokstories-image01small
yodokstories-image01small


 
Tribeca Film Festival ble grunnlagt i 2002 av Robert De Niro å feire New York som filmby og bidra til å bygge opp igjen statusen til nedre Manhatten etter 11. september 2001. Festivalen arrangeres for 8. gang, og finner sted i perioden 22. april til 3. mai.
 
Dokumentaren Yodok Stories er en av tre norske filmer som er tatt ut til konkurranseprogrammet under Tribeca Film Festival. De øvrige filmene er Rune Denstad Langlos spillefilmdebut Nord og kortfilmen Bygningsarbeidere.
 
- Det er utrolig kjekt å bli tatt ut, sier Torstein Grude fra Piraya Film.
Mandag reiser han og og Bjarte Mørner Tveit til New York for å være tilstedet under fesivalen. 
 
Nord Amerika premiere
Yodok Stories skal konkurrere i kategorien Beste internasjonale dokumentarfilm sammen med 11 andre filmer. Filmen har allerede vært vist på flere internasjonale festivaler i Europa og vunnet priser på filmfestivalene i både Warsawa og Bergen. Visningen i Tribeca er også Yodoks premiere i Nord Amerika.

Yodok Stories er en rystende beskrivelse av forholdene i Nord-Koreas konsentrasjonsleire. Filmen er regissert av polske Andrzej Fidyk, og fortelles gjennom en dramatisert musikalforestilling satt opp av flyktede fanger og fangevoktere. Filmen nådde høyt opp i konkurranseprogrammet Yoris Ivens ved den internasjonale dokumentar-filmfestivalen i Amsterdam (IDFA).
 
Fin anledning
- Dette er en utrolig fin anledning til å få vist filmen. Tribeca Film Festival er en god lanseringsfestival. Det er en av rundt syv festivaler som er på A-listen når det kommer til lansering, sier Grude. Han forteller videre at Piraya film skal blant annet ha møte med asiatiske filmdistributører, og de håper resultatet vil være at den blir vist i Asia også.
 
Positivt
Robert De Niro har i et amerikansk fjernsynsintervju anbefalt nettopp Yodok Stories. Han er ikke den eneste som er begeistret for filmen. Grude og Mørner Tveit har fått beskjed av arrangørene at de må være til stedet under prisutdelingen som er fredag 1. mai. 
- Det er ingenting som er sikkert i forhold til prisutdelingen, men vi tar det som et veldig positivt tegn at de vil at vi skal være der den dagen, sier Grude. 
 
 
crewandrzejfidyktorsteingrudejozefkolendasmall 
Crew: Andrzej Fidyk, Torstein Grude og Jozef Kolenda
 
 
yodokstories-image02small 
  
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}