YODOK engasjerer

22.10.2009
Skoleelever lar seg engasjere av de sterke historiene i Pirayas dokumentarfilm YODOK.
torstein grude2
"Kjekt for filmen," sier Torstein Grude om de gode kritikkene som YODOK har fått i pressen. "Forhåpentligvis kan disse bidra til at filmen blir sett,"
 
Torstein, som er produsent for filmen, er svært glad for engasjementet som filmen setter i gang hos publikum. På hjemmesiden http://www.yodokfilm.com oppfordrer Piraya til at engasjerte seere skal ta kontakt med dem og med utenriksministeren Jonas Gahr Støre. 
 
Reaksjonene fra skoleelever landet over uteblir ikke. Vanessa på 19 år sier, "Jeg var kvalm når den var ferdig. Helt utrolig bra laget."
 
"Det finnes ikke ord for hvor uvirkelig det er," er 17 årige Maries kommentar. "Hvorfor i helvete må en trussel til for at folk skal bry seg?!"
 
"Jeg har aldri vært borti en film som har gjort så sterkt inntrykk på meg," sier Andrea på 18 år.
 
I tillegg til å sende mailer med reaksjoner, inviterer Piraya elever og andre til å sende dem videoer, tegninger, dikt og blogger som reaksjoner på situasjonen i Nord-Korea. 
 
"Vi samler disse opp," forteller Torstein, "Og oversender dem til utenriksminister Gahr Støre."
 
Torstein tror at dette engasjementet kan legge et press på politikere. For, som han påpeker, "Det er vanskelig for en vanlig nordmann å gjøre noe som konkret kan bidra til å endre situasjonen."
 
YOUDOK ble nylig vist for en rekke topp politikere, noe Torstein tror kan ha en effekt.
 
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}