Workshop

09.09.2008
12. – 14. oktober arrangerer Film fra Sør, i samarbeid med Norsk filminstitutt, Sør-Norsk filmsenter, Zoomin’ og Apple Norge, en tredagers filmworkshop med den anerkjente filmregissøren og dokumentaristen Raoul Peck.
raoulpeck
Workshopen har kun plass til 12 deltakere. Den er åpen for alle kategorier profesjonelle fimarbeidere, men det foretrekkes at man er aktiv regissør og helst dokumentarfilmskaper.

Sted:   Filmens hus, Dronningens gate 16, Oslo
Tid:     12 .- 14. oktober 2008     
Pris:    Kr 750.-                                        
Språk: Engelsk

Workshopinfo
I anledning den 18. Film fra Sør-festivalen  skal den anerkjente og prisbelønte regissøren Raoul Peck holde en eksklusiv tredagers workshop som inkluderer innføring i hans arbeid og metode. Workshopen vil vektlegge formidling av politisk eller sosial engasjement, og er rettet mot profesjonelle filmarbeidere.

Raoul Peck har selv laget over 15 filmer, han har forelest om film ved en rekke universiteter og har hatt en rekke verv i tilknytning til sitt virke som regissør og forfatter. Raoul Peck er opptatt av målbringe viktige budskap gjennom filmfortellingen på en engasjernde og suggererende måte. Han har blant annet regissert Sometimes in April etter å ha blitt håndplukket til opppgaven av den amerikanske film- og tv-produsenten HBO. Les mer om Peck.

Film fra Sør ønsker gjennom filmskaperen Raoul Peck å gi innsikt i hvordan politiske visjoner kan visualiseres gjennom filmmediet. Vi ønsker å skape oppmerksomhet rundt problemstillinger som vanligvis ikke når frem i media, samtidig som norske filmskapere, publikum og kulturarbeidere skal kunne møte et menneske med et stort, sosialt, politisk og kunstnerisk engasjement.

Denne workshopen retter seg spesifikt mot regissører med et ønske om å lage politisk dokumentar eller spillefilm.

Zoomin’ v/Arild Støfring står som produsent for workshopen.

Påmeldingsfrist: 15. september.
 
 
 
  
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}