Wide blue yonder

10.06.2008
  
 
WALLY, en av livets største utfordrere, kommer tilbake fra en smuggler eskapade for å finne sin sjømannsvenn av 40 år ”SKIPPER” SORENSON død og at FRØKEN REIMARK som styrer hvilehjemmet de bor på, er i ferd med å gi ham verdens billigste begravelse. Ettersom Wally har lovet Skipper en gravferd til sjøs lager han kaos i begravelsen, sørger for at den uheldige PRESTEN faller i graven og bruker gravgravernes lastebil til å ta med seg sin gamle venn tilbake til begravelsessagenten. Her finner Wally ut at en gravferd til sjøs ikke bare er noen velvalgte ord fulgt av et plask, men et byråkratisk mareritt som koster titusener. Noe Wally ikke har. Når han kommer tilbake til rommet han og Skipper brukte å dele, finner han en velstelt ex-major, GEORGE HANSEN som driver å pakker ut sakene sine. Reimark forteller Wally at han må venne seg til forandringer og arrangerer begravelsen å finne sted på nytt to dager etter.

Den godhjertede MAY trøster Wally, men klarer ikke å forhindre en krangel mellom de to mennene. Når George snubler i Skippers testamente håper han at det vil føre til en forsning. Men Wallys kaotiske livsstil får alltid George i trøbbel, så han gir testamentet til Reimark.

ARNE, en vennligsinnet, men noe umoralsk mann som driver med gambling blandt lokale sjømenn, tilbyr å låne Wally kostnadene til begravelsen – men hans ord er Wallys eneste bevis. Når NINA, Arnes trendy niese og Wallys venninne, hører dette blir hun så opprørt at hun gir Wally informasjon om onkelens bedrageri i veddemål. På den gamle fiske kaien vinner Wally alle de pengene han trenger, men begravelsesagenten vil likevel ikke forandre arrangementet.

Etter en rekke forstyrrelser på hvilehjemmet, forteller Reimarks rasende arbeidsgiver henne at enten så forsvinner Wally, eller så gjør hun det. Når Reimark stopper Wally fra å forlate området og organiserer det slik at han blir tvangsinnlagt, forstår Wally at han trenger en flukt plan.

ROLF, en ung arkitet som jobber på hvilehjemmet, samarbeider veldig gjerne med Nina, mens May sjarmerer George til å bruke sin elektroniske ekspertise. Og imens de utvikler plottet knyter Wally og George vennskap gjennom en drukken natt der de drømmer seg bort.

Flukten mislykkes. Noe som fører til kidnapping av George, et innbrudd fra taket på begravelsesbyrået, redning fra krematoriet, gravøl med et punke band, samtidig som de blir forfulgt av “laget” Reimark, politiet og begravelsesagenten på tvers over Haugesund.

Til slutt smugler de kista ombord på det mest falleferdige fartøyet i havna og setter til havs. Med byttet sitt fremdeles i sikte tilkaller Reimark Havnevesenet, men klarer ikke å forhindre Wally å gjennomføre løftet han har gitt til Skipper før han seiler avsted inn i horisonten.
 
 
Med: Brian Cox, Lauren Bacall, James Fox, Hege Schøyen, Ingrid Bolsø Berdal, Kåre Conradi, Anne Ryg, Helge Reiss, Elsa Lystad, Astrid Overå, Sverre Anker Ousda, Øystein Martinsen, Trond Høvik, Harald Kolaas, Jørgen Langhelle, Bjørn Jenseg, Nicholas Hope, Janna Kari Kuinnesland, Jan Eric Madsen, Øivind Blunck, Per Egil Aske, Robert Skjærstad, Oddvar Husby, Steinar Raaen, Hans Aaslan, Linn Lovvik, Tor Røkenes, Per Tofte.
Produskjonsselskap: Euromax production
 
 
 
 
 
 
 
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}