VINNERNE KORT

08.12.2011
aaaaa

Kort på KINOKINO ble avsluttet i går, etter visning av i alt 74 filmer, tre foredrag, et seminar, en debatt, to underveis-presentasjoner, en workshop og åpnings- og avslutningsseremoni.

Festivalen var meget godt besøk, og har fått gode tilbakemeldinger, fra de som deltok med filmer i konkurranseprogrammet, deltakere på sideprogrammene og fra det ordinære filmpublikummet.

På avslutningsseremonier, som ble glimrende ledet av Mikal Olsen Lerøen, ble det delt ut i alt seks priser og fire hederlige omtaler. Disse var:


Vinner av Gull-Blikket gikk overraskende til en studentfilm:
Filmen BEATS,  med regi av Espen Skagen

Juryens begrunnelse var:
Denne filmen beskriver et øyeblikk  i to menneskers liv på en realistisk måte som gjør det vanskelig å ikke reagere . Den drar oss inn i situasjonen og holder oss der.

Alt som er med er der av en grunn – ingen unødvendig dialog, eller overflødige kamerabevegelser.
Skuespillet er overbevisende .
Filmen er elegant og helhetlig – alt spiller på lag.  Du kan ikke ta ut et bilde – eller legge til noe uten å forstyrre – det hele er komplett og kompakt.

Det klippes ikke før det er helt nødvendig.

Vakkert  - men samtidig realistisk og sant foto.

Filmen fikk oss til å ville være unge igjen selv om ingen av oss egentlig har lyst å være i denne situasjonen.
Filmen gir oss håp og viser at det å være ung kan være en vakker ting på tross av at det noen ganger er smertefullt.


Vinner av Tema-Blikket (beste foto) gikk til:
VANNLILJER I BLOMST, regi Emil Stang Lund, foto: Gaute Gunnari

Juryens begrunnelse: 
Bra foto legger man ofte ikke merke til. Det bare finnes og forsterker historien. Vi har valgt å gi fotoprisen til en feelgood-film om et alvorlig tema. Filmen er veldig unorsk i sin lekenhet og absurde univers.

Den er stilrent og fokusert og holder seg alltid innenfor et renskåret univers.

Foto har et høyt teknisk nivå og fotografen har klart å få en location som fort kunne sett ut som dagsrevyen - til å bli et helhetlig men vakkert og absurd univers der karakterene er i sentrum. Hvert bilde underbygger filmens tema ved hjelp av lys, kamerabevegelse og komposisjon. Kamera er alltid på rett sted til rett tid.

Vi har valgt å gi prisen for beste foto til en Befriende og leken film


Vinner av Framtids-Blikket (mest nytenkende og innovative filmen) gikk til:
KJÆRE LISA, regi Charlotte Blom

Juryens begrunnelse:
Denne filmen er overraskende og spiller rundt med ulike nivåer av tid og film som medium. Filmen har en høy kvalitet på bilde og struktur. Mest av alt denne filmen er følelsesmessig engasjerende og brakt tårer i øynene våre.


Vinner av Musikk-Blikket (beste musikkvideo) gikk til:
RENDITION OF YOU, regi: Kash Khazai og Axel Bevreng

Juryens bgrunnelse:
Vinnerfilmen har et høyt internasjonalt nivå i form av foto, klipp, skuespill og scenografi. Dette kunne like gjerne ha vært en video for U2 eller Killers. Musikken har lagt tydelig premisser for filmskaperne. Det er tydelig gjensidig form mellom musikk og bilder. Intensiteten i musikken gjenspeiles i det visuelle inntrykket. Castingen av ungdom er fantastisk og skuespillet like bra.  Regissør og fotograf har fanget utrolig mange flotte øyeblikk og dette ern en musikkvideo som kan sees igjen.

Vinner av Student-Blikket (beste studentfilm) gikk til:
FESTNINGEN regi: Bjørn Inge Drønen

Juryens begrunnelse:
Vinneren av studentblikket er en perfekt liten kortfilm som er økonomisk og rent fortalt i forhold til å skildre en bestemt situasjon og en menneskelig tilstand. Filmens unge hovedperson oppsøker sitt hjemsted, som nå er forlatt, men minner hjemsøker han i den situasjonen hvor han vil ta et oppgjør med fortiden, og gå videre i livet. Foto, lyddesign og klipp underbygger filmens stil, tonalitet og innhold. Vinneren av studentblikket 2011 er ”Festningen” av Bjørn Inge Drønen.

Vinner av Publikums-Blikket (stemt frem blant publikum på festivalen, og vant med over 60% av stemmene) gikk til:
BACK ON MY BULLSHIT, regi: Atle Dahl og Thomas Skjørestad. Se video
 

HEDERLIG OMTALE

Det ble i tillegg delt ut hederlig omtale til fire filmer. Disse var:

I hovedkategorien:
Dette er kanskje festivalens mest underholdende film. Fantastisk morsom genrelek, men tidsvis også rørende karakterskildring.  Troverdighet i spill og kamerabruk gjør filmen til en sann fest.  Hederlig omtale til regissør Magnus Halvorsen Wathne for filmen Hallik Malik.

I musikkvideo-kategorien:
Emil Trier med videoen ”I came here”. Dee er en musikkvideo som ikke kunne vært laget for 10 år siden. Den er meget original og får deg til å tenke, samtidig som at musikken kommer godt fram.

Stian Servoss  med videoen ”Revolver”.  Musikken har en fin balanse mellom melankoloni og huor/lekenhet – noe som er tatt igjen i videoen på en strålende måte. Musikkvideoen er morsom og hipp, med en kul TV-look – og den er ekstremt bra klippet.

I student-kategorien:
Dette er kanskje festivalens mest underholdende film. Fantastisk morsom genrelek, men tidsvis også rørende karakterskildring.  Troverdighet i spill og kamerabruk gjør filmen til en sann fest. Hederlig omtale går til Hallik Malik, regi Magnus Halvorsen Wathne

For hele programmet og mer informasjon om vinnerfilmene:

 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}