Vigdis Nielsen

06.10.2008
Svarer på fem korte spørsmål.
vigisn
Fakta
 
Navn: Vigdis Nielsen   
Alder: 46 år   
Bosted: Stavanger   
Yrke: regissør/ manusforfatter
 
vigisn 
 
Hvordan har du det nå?
Bra, men er sliten etter lang tids intens jobbing.

Hva gjør du for tiden?
Er i sluttfasen på etterarbeidet  med "Den andre mannen", ein dokumentarfilm om poeten Olav  H. Hauge, frå heimbygda mi Ulvik i Hardanger. Filmen som er ein co-produksjon med NRK, skal ha premie på BIFF, Bergen Internasjonale Filmfestival 21. oktober.

Hvilke planer har du fremover?
Denne veka skal eg og familien  ein liten tur til Barcelona. Gler meg veldig til litt ferie. Etter det blir det fargekorrigering og miksing av "Den andre Mannen" hos produsent Flimmerfilm i Bergen. Deretter er det BIFF.

I slutten av oktober er det TV2 premiere på ungdomsdokumentarserien "High Hopes". "High Hopes" er  eit prosjekt eg har jobba med i mange år  etter initiativ frå Sydvest Film og Stavanger 2008. I High Hopes møter vi ungdommar frå dei to kulturbyane Stavanger og Liverpool, og det er filmarbeidere frå begge byane  med i prosjektet.  Det har vore kjekt og inspirerande å jobba så tett med mange ulike unge filmarbeidere, både her i byen og i  Liverpool.  Folk har gjort ein veldig bra innsats.

I Seinare i høst/vinter skal eg på turne i Den Kulturelle Skolesekken med Stikk, den forrige kortfilmen min. Har vore i produksjon i eitt og eit halvt år, så det skal bli kjekt å begynne å skrive igjen. Og utvikla nye prosjekt. Har mange idear i "skuffen", men treng pause og litt tid for å bestemme kva eg vil satse på.

Hva så du sist på kino?
Eg har desverre sett altfor lite film på kino dette året, men den siste trur eg va  "I'm not there" av Todd Haynes. Ein veldig bra film. Skal bli kjekt med meir tid, også tid til å gå  på kino.

Hva er favorittfilmen din?
"En tid for fulle hestar" er ein film som rørte meg djupt. Det finns so utruleg mange gode filmar, har eigentleg ingen spesiell favoritt.  "Babel" og "21 gram" av regissør Alejandro Gonzzales Inarrito fassinerte meg. Eg er og veldig begeistra for Almodovar, Tim Burton, og Ang Lee.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}