Vi ser film – uansett vær

09.07.2009
Tv-kanalene har færre seere om sommeren. En årsak, i tillegg til alle reprisene på tv, er at folk leier og kjøper spillefilm som før.
Det samme skjer hvert år når kalenderen viser sommer. Når temperaturen går opp, går seertallene på tv ned. Når solen skinner og været er sommervarmt velger mange bort kinobesøket. Men det betyr ikke nødvendigvis at folk ikke ser film, eller tv-serier for den saks skyld. For det er ingen nedgang i omsetningen av dvd- og Blu-ray-filmer om sommeren.

VOD-SUKSESS: Og både Lyse (Altibox) og Get melder om stor suksess for deres Video On Demand (VOD)-tjenester. Filmleie via PVR-boksen, som begge distributørene tilbyr, har fått sitt store gjennombrudd i år. Lyse, som har 500 titler i sitt filmsortiment, har hittil i år leid ut 200.000 filmer. Get ønsker ikke å oppgi utleietallene, men bekrefter at etterspørselen stiger – også i sommermånedene.

Når det gjelder kjøpefilm, selges det alltid mest i fjerde kvartal, i forbindelse med julen. Men sommeren er ifølge en pressemelding fra Warner Home Video Norge en like bra tid for kjøpefilm som resten av året.
 
Les hele saken i Stavanger aftenblad
  
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}