Ungkarsleiligheten

20.01.2009
Torsdag klokken 18.00 viser Cinemateket Ungkarsleiligheten. Mesterregissør Billy Wilder møter komediestjernene Lemmon og MacLaine.
ungkarsleiligheten
ungkarsleiligheten Billy Wilders siste virkelig fantastiske film er en mørk romantisk komedie om en ung streber, CC Baxter (Jack Lemmon), som låner ut leiligheten sin til sine overordnede hver gang de skal ha et lite sidesprang. (Miljøet i filmen, sentrert rundt en gjeng sterkt drikkfeldige og notorisk utro karrieremennesker på et kontor i New York, er påfallende likt det vi møter i den strålende HBO-serien Mad Men).

For å få fordeler på jobben låner Baxter ut leiligheten til sjefen (Mac-Murray) når denne skal ha en date med sekretæren Fran (MacLaine). Men så oppstår det søt musikk mellom Baxter og Fran, og opplegget begynner å knirke i kantene.

Ungkarsleilighten er en morsom, sår og søt film som ikke har tapt noe av sjarmen med årene. Da American Film Institute skulle kåre tidenes beste filmer, havnet Ungkarsleiligheten høyt på listene, for beste komedie, beste romantiske film og beste film. Filmen er en visuell nytelse skutt i nydelig svart/hvitt og har vært en tydelig inspirasjon for Woody Allans Manhattan.

Tidligere programsjef ved kinoen og filmanmelder Henning Larsen innleder cinematekvisningen av Ungkarsleiligheten.
 
 
INFORMASJON
Dato: 22. januar 2009
Tid: 18:00 - 20:00
Sted: SF Kino- Stavanger 
Pris: 80,- (50,-*)
*m Aftenbladkort eller medl. i Stavanger filmklubb (selges på Musikk- og filmbiblioteket til 65,- pr halvår)
Originaltittel: The Apartment (USA, 1960)
Regi: Billy Wilder
Med: Jack Lemmon, Shirley MacLaine, Fred MacMurray, Ray Walston
Språk: Engelsk tale, utekstet,
Farge: svart/hvit
Varighet: 2t 5min
Innleder: Henning Larsen
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}