Underveis

23.10.2010
Hariton Pushwagnerer en av Norges mest markante nåtidskunstnere. Regissør Even G. Benestad lager nå dokumentarfilm om ham. Møt Benestad på KinoKino.
push
push
 
KinoKino inviterer til "Underveis med Even G. Benestad" 04.11.2010 kl. 19:30. Han forteller om sitt dokumentarfilm prosjekt om samtidskunsterneren Hariton Pushwagner.
 
Pushwagner er en av Norges mest markante nåtidskunstnere. Bak suksessen ligger en dramatisk fortelling om en vestkantgutt som ble uteligger, for så å ende som en feiret kunstner. Gjennom Pushwagner får vi også et tidsdokument om norsk pop-kunst og miljøet rundt der forfatteren Axel Jensen hadde en sentral rolle. 
 
Pushwagner selv sier ”Det er ikke sant, men det er en god historie”. Mot denne bakgrunnen vil filmen reflektere forestillingen om hva som er kunstneren og mennesket Pushwagners virkelighet.
 
 
evenRegissør Even G. Benestad har gjennom de to kinodokumentarene Alt om min far og Natural Born Star og flere andre filmer vist at han er en nyskapende, uredd og dristig regissør med en personlig stemme. Alt om min far brakte ham Amanda for beste kinofilm i 2002, og er blitt vist på over hundre festivaler verden over.
 
Denne kvelden vil vi bli bedre kjent med Benestad og co regissør August B. Hanssen gjennom samtale med Siw Angell-Olsen få vite hvordan det var å lage denne filmen om Pushwagner. Publikum kan også være med i samtalen om ønskelig.
 
Arrangementet er gratis.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}