Umeåever - blogg 2

17.05.2010
 

Blogg 2 - UMEÅ4EVER

Hipp hurra for 17 mai. Sitter hos bror min i Oslo og har to dager fri fra Umeå4ever. Er ganske så inn i ryggmargen sliten og det som slår meg hardt og brutalt er sannheten om hvor viktig forarbeid er!! Jobber en lavbudsjett som vi gjør er tiden et våpen. Kan en jobbe med lite team og mindre resurser har en råd til lengre opptakstid. Og er en godt forberett så er en mer effektiv på opptak fordi en enkelt og greit vet hva en skal gjøre.

Nå har vi våre grunner for at dette ikke er helt på plass, men like ubarmhjertig må ein betale for det på et eller annet hvis senere i produksjonen.

Jeg ser også at teamet ikke henger med i like stor grad når det meste av det som skal gjøres kun er konkretisert inni hodet til meg og Geir som har regi. Så til dere som jobber med lite penger....en kan aldri forberede seg nok!

Jeg er likevel stor  fornøyd med det som synes selv om det er kaotisk rundt det hele. Det ser jo forbannet bra ut, og det er veldig morsomt det som skjer foran kameraet. Jeg stoler fremdeles på manus og det jeg ser foran kamera og lever sterkt i troen om at det kan "fort gå godt"

Men, en blir bare rett og slett mer sliten uten en konkret plan og nervene for å komme i havn hele tiden sliter også mye.

Og så det rare - Ein føler seg veldig privilegert som for lovt til å holde på med dette!

En annen ting jeg har lært er hvor innfløkt en sånt prosjekt er og hvor mange instanser som er koblet sammen. Det å ha rene kommunikasjonslinjer er viktig. Hvis det sprekker i et ledd kan det ha fatale konsekvenser. Vi manglet noe kostyme deler en dag og vips så var to timer innspillingstid borte. Det svir i andre enden når en faktisk likevel må være ferdig med scenen i løpet av den økten. Og det må en for kjøreplanen er rigid selv om en jobber med 32 dagers opptak.

Nå er vi over halvveis og har hatt halvveis festen. Det var forresten en underlig dag på jobb etter den festen....det gikk ikke så fort den dagen som det gjorde kvelden før...

Men vi har flyttet oss over til Sverige som da er hele 1 time 45 min fra Oslo og ca 2 min fra grensa. Og det er vel ingen hemmelighet at vi ikke kommer frem Umeå, men har med oss et skilt med Umeå på. Det er kjekt at vi nå er en gjeng på tur, sover på samme plass og ikke har et hjem og forpliktelser som kaller etter opptak. Det har blitt en fin gjeng etter hvert!

Vi gjør nå alle de siste scenen i filmen hvor hovedpersonen Stian finner ut av en del ting. Og det gjør vondt særlig når en også blir lattermild av å se det vonde. Det har vært mye humor i det vi har gjort så langt og karakterene er absolutt litt larger than life...Den siste uken skyter vi flashback som skjedde 15 år før nåtiden i filmen og skyter det på 16 mm. Disse scenen  er  dønn såre og realistisk bakteppe for hele galskapen som følger senere. Jeg er både spent på å skyte film og å skyte med ungdom og amatører i rollene og der en ikke kan gjemme seg bak humoren. Det blir spennende.

En rar ting også som skjer i et slikt prosjekt er at en havner skikkelig inn i en boble. Resten av verden opphører å eksistere. Alt dreier seg om dagen økt og den lille verden vi lager. Jeg synes det er vanskelig å vite om det vi holder på med er bra eller om jeg bare er hypnotisert inn i en greie som jeg tror på. Svaret kommer vel ganske så ubarmhjertig gjennom kritikker og publikums dom....

Hepp sender en siste rapport etter vi er ferdig...om det da fremdeles er liv i skrotten .

nils petter

 

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}