Umeå4ever

28.04.2010

Hei,

 Jeg er fotograf på en spillefilmen Umeå4ever og skal prøve å skrive litt om hvordan opptakene går fremover.

Dette er min første spillefilm og den må bare bli bra! Manuset er veldig morsomt – en skeiv og litt snodig komedie med Geir Greni som regissør, og med Vegard Hoel og Sondre Krograft Larsen i hovedrollene (se www.umea4ever.no).

 Vi har lite penger for filmen er kommet i stand utenom offentlig støtte og vi har derfor ikke ubegrenset med utstyr eller mannskap. Vi har akkurat det vi trenger og akkurat så lite at en debuterende fotograf lett kan få mavesår...Men, vi har en fantastisk grip pakke gjennom Espen Zubi og Gripservice som utnyttes til det fulle.

De to første dagene hadde vi natt opptak og intense forfølgelses scener. Ikke et bilde var statisk og vi gjorde mange! Det var veldig hektisk, men vi landet på beina med masse flotte bilder. Så teamet fikk heve seg rett ut på de vanskeligste bildene rent teknisk i hele filmen og passerte testen fint.

Det har ikke vært lett å få med seg de mest erfarne folkene til teamet siden arbeidskreditten har vært så høy, og det var lenge en bekymring som ga meg angst for å si det rett ut. Men, etter de to første dagene har skuldrene senket seg.

De siste dagene har vi gjort interiør scener med Jon Skolmen og Marika Lagerkrantz som foreldrene til Stian (Sondres karakter). Det var veldig morsomt å se Jon Skolmen in action. Marika er forresten en veldig kjent og bra skuespiller fra Sverige som imponerte stort!

 Vegard og Sondre har en veldig fin kjemi – Så ”dette kan fort gå godt” så ein seie på jæren.

 Nå er vi ferdig med den første uken, og det kjennes som om en akkurat har passert den første kilometeren i et maraton. Det er utrolig morsomt å se det hele bli levende foran kameraet mitt, men veien er faen meg lang og jobben intens. Dagsrytmen er omtrent slik – Opptak, befaring neste location, storyboard, telefoner hele tiden og så godnatt...høres neste uke om det fremdeles er liv i meg.

 nils petter

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}