Umeå4ever

28.04.2010

Hei,

 Jeg er fotograf på en spillefilmen Umeå4ever og skal prøve åskrive litt om hvordan opptakene går fremover.

Dette er min første spillefilm og den må bare bli bra!Manuset er veldig morsomt – en skeiv og litt snodig komedie med Geir Greni somregissør, og med Vegard Hoel og Sondre Krograft Larsen i hovedrollene (se www.umea4ever.no).

 Vi har lite penger for filmen er kommet i stand utenomoffentlig støtte og vi har derfor ikke ubegrenset med utstyr eller mannskap. Vihar akkurat det vi trenger og akkurat så lite at en debuterende fotograf lettkan få mavesår...Men, vi har en fantastisk grip pakke gjennom Espen Zubi ogGripservice som utnyttes til det fulle.

De to første dagene hadde vi natt opptak og intenseforfølgelses scener. Ikke et bilde var statisk og vi gjorde mange! Det varveldig hektisk, men vi landet på beina med masse flotte bilder. Så teamet fikkheve seg rett ut på de vanskeligste bildene rent teknisk i hele filmen ogpasserte testen fint.

Det har ikke vært lett å få med seg de mest erfarne folkenetil teamet siden arbeidskreditten har vært så høy, og det var lenge enbekymring som ga meg angst for å si det rett ut. Men, etter de to første dagenehar skuldrene senket seg.

De siste dagene har vi gjort interiør scener med Jon Skolmenog Marika Lagerkrantz som foreldrene til Stian (Sondres karakter). Det varveldig morsomt å se Jon Skolmen in action. Marika er forresten en veldig kjentog bra skuespiller fra Sverige som imponerte stort!

 Vegard og Sondre har en veldig fin kjemi – Så ”dette kanfort gå godt” så ein seie på jæren.

 Nå er vi ferdig med den første uken, og det kjennes som omen akkurat har passert den første kilometeren i et maraton. Det er utroligmorsomt å se det hele bli levende foran kameraet mitt, men veien er faen meglang og jobben intens. Dagsrytmen er omtrent slik – Opptak, befaring nestelocation, storyboard, telefoner hele tiden og så godnatt...høres neste uke omdet fremdeles er liv i meg.

 nils petter

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}