Trenger vi mer sjangerfilm?

20.01.2009
Er det nazi-zombier som skal redde den norske sjangerfilmen? Hva slags rolle skal egentlig lurvete sjangerfilmer ha i en statsautorisert filmproduksjon?
Norsk film har de siste årene omfavnet horrorfilmen, gjennom publikumssuksesser som Fritt Vilt og mer brutale lavbudsjettfilmer som Rovdyr, men vi har ennå til gode å bli hjemsøkt av zombier i en helaftens kinofilm. Men nå har en gruppe fryktløse finmarkinger, anført av Tommy Wirkola, laget den første norske zombiefilmen - med nazisoldater fra okkupasjonstiden som gjengangere.

Men om du tror at disse skapningene som har overvintret på Finmarksvidda vil kunne nyansere bildet av krigen, tar du grundig feil. Død Snø er først og fremst en uhøytidelig film som parodierer sjangeren mer enn den utforsker den. Her mikses horror- og zombieelementer i en blodig cocktail som utvilsomt vil appellere til de samme guttungene som trykket den rølpete filmbuljongen Kill Buljo til sitt bryst.

Kanskje vil de, slik jeg gjorde, gapskratte av skuespiller Vegar Hoels satiriske tolkning av en "klassisk" splatter-amputasjon. Og er du blant de som mener at den fule og uutgrunnelige utgaven av Bjørn Sundquist lenge har balansert farlig nærme parodien, bør du få ham med deg denne gangen - for her gjør han det på fullt alvor.     
 
 
Les mer i Rushprint
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}