Torstein Grude

12.01.2010
Torstein Grude i Piraya Film svarer på denne ukens 5 korte spørsmål.
torstein
torstein
 
Navn: Torstein Grude
Alder: 38
Bosted: Stavanger
Yrke: Produsent, Fotograf, Regissør og Distribusjonssjef.
 
Hvordan har du det nå?
Sliten, men veldig glad og takknemlig for alt det fine som skjer. 
 
Hva gjør du for tiden?
Ferdigstiller dokumentarfilmen Russian Lessons og gjør meg klar til Sundance og Rotterdam.
 
Hvilke planer har du fremover?
Prøve å roe ned tempoet litt og tilbringe mer tid med familie og venner. Rydde plass til klipp av forprosjektet til Nduta Times, filmen som vi har risikert livet for i Tanzania og under borgerkrigen i Burundi. I tillegg finansiere og skyte en Piraya Film i India, co-produsere en film fra Indonesia med danske Final Cut, Signe Byrge Sørensen, André Singer og Errol Morris mfl. Planlegger også å styrke postproduksjonsfirmaet Hinterland fremover og ta del i flere kinolanseringer som Kudos Family står bak.
 
Hva så du sist på kino?
Jeg kvalitetssjekket en digital kinokopi av Gunnar Goes God fordi Hinterland har gjennomført grading og DCP. Jeg likte filmen veldig godt og ble ordentlig glad for den poetiske måten den tok opp eksistensielle spørsmål. (kanskje mest sentralt, jakten på Gud gjennom hindrene som den materialistiske  virkeligheten legger i veien). Sterkt levert av det bergensbaserte Agitator Film!
 
Hva er favorittfilmen din?
Med årene er det stadig færre fiksjonsfilmer som fanger interessen og blant mine topp 20 er det kun dokumentarer. Jeg liker svært godt Unsere täglich Brot av Nikolaus Geyrhalter fordi den gir et knivskarpt innblikk i matproduksjonen som ligger til grunn for det meste vi plukker med oss fra råvaredisken. Jeg har alltid hatt et bilde av godslige og fundamentalt snille bønder, men dette ble fullstendig knust i møte med denne filmen. Her møter vi den europeiske matmaskinen som med kjølig distanse sørger for at varene vi etterspør produseres på effektivt vis. En myriade av datamaskiner og roboter planter blomster, river nøttene av griser og slakter okser med stor presisjon. Liv blir til og liv blir tatt på det veloljete samlebåndet som går helt inn i våre mager.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}