Tildelt kr 300.000 fra Norsk Filminstitutt

25.09.2010
Dokumentarfilmskaper Yvonne Thomassen ertildelt kr 300.000 fra NFI for "Familiebildet". Vi gratulerer!
yvonne liten
yvonne
 

"Familiebildet" er tildelt kr 300.000 fra Norsk FIlminstitutt.


Dokumentarfilmskaper Yvonne Thomassen er regissør og skriver selv manuset til filmen.

 
Yvonne, som også er en av hovedpersonene i filmen, ønsker å få svar på sin egen uklare familiesituasjon. Rammen rundt filmen er å samle familien til et familieportrett. I bakgrunnen ligger minner fra krigen, flukten og en familie som ble spredd og identitet som ble gjemt bort. 
 
Sentralt i filmen står Yvonne's egen bestemor som høsten 1944 var blant de 75.000 mennesker som ble drevet på flukt da hele Finnmark ble satt i brann av tyskerne.
 
-Fra jeg var liten har bestemor fortalt meg om evakueringa, men ikke før jeg ble voksen skjønte jeg at dette ikke var noe eventyr. Det var virkelig alvor. Det er lenge siden krigen, men jeg tror historien har påvirket også oss som er kommet etter, forteller Yvonne.
 
-Thomassen lager en gripende og ærlig skildring av sin egen familie. Den er høyst personlig og viser gjennom en makroverden og et historisk innblikk i en uforløst konflikt, sier  NFI filmkonsulent Maria Fuglevaag Warsinska-Varsi
 
"Familiebildet"  produseres av  Alligatorfilm ved produsent Trude Refsahl
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}