Tildelinger fra Norsk filminstitutt

27.01.2009
To spillefilmer fikk tilskudd på Norsk filminstitutts ledermøte 22. januar. Filmene er den finsk-norsk-svenske samproduksjonen Rare Exports og Maskeblomstfamilien, en filmatisering av Lars Saabye Christensens roman med samme navn.
En av Norges mest suksessrike regissører møter en av Norges mest leste forfattere i filmatiseringen av Maskeblomstfamilien. Spillefilmen får 9.600.000 kroner i tilskudd. Filmen bygger på Lars Saabye Christensens roman fra 2004 med samme navn, om den underlige og skamløse 15-åringen Adrian. Filmen regisseres av Petter Næss, som har stått bak filmer som Tatt av kvinnen, Elling og Bare Bea. Produsent blir Dag Alveberg og Maipo AS.
Les mer om prosjektet HER

Samproduksjonen Rare Exports får 900.000 kroner. Filmen blir den første samproduksjonen mellom Norge og Finland på minst 25 år, og skal filmes i sin helhet på Filmcamp i Målselv kommune. Rare Exports er en absurd og grotesk historie om en julenisse svært fjernt fra den tradisjonelle. Det er en film full av spesialeffekter, i grenselandet til fantasy-sjangeren med skrekkelementer. Regissør blir finske Jalmari Helander, og norsk co-produsent blir Knut Skoglund og Pomor Film ANS.
Les mer om prosjektet HER

For mer informasjon, kontakt:
Marie Aubert
Informasjonsrådgiver
Norsk filminstitutt
Tlf:: 22 47 45 41
 
Se Norsk filminstitutt
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}