Til Sundance

03.12.2009
Sundance Festivalen har offentliggjort filmene som skal vises på festivalen i januar 2010. "Russian Lessons", produsert av Piraya Film, er tatt ut til visning.
russianlessonsliten
russianlessonsgoritrainmine
 
”Russian Lessons”, produsert av Piraya Film, er tatt ut til Sundance Festival i januar 2010. Det russiske regissørparet Olga Konskaya og Andrei Nekrasov fulgte Russlands krigsangrep mot Georgia sommeren 2008 fra frontlinjen. Filmen retter et kritisk blikk mot Russland, som stadig viser seg fra krigsherrens side. Spesielt i forhold til tidligere områder i Sovjetunionen. 
 
Paret Konskaya/Nekrasov har laget flere kritiske filmer som retter søkelyset mot Putin-regimet. Da de filmet sin forrige film ”Poisoned by Pollonium, the Litvinenko File”, ble hovedkarakterene deres Anna Politkovskaja og Aleksandr Litvinenko myrdet.
 
-Jeg har i flere år hatt et ønske om å lage en film som utforsker den geopolitiske utviklingen i Kaukasus og det har vært spesielt viktig for meg å få til et prosjekt om krigføringen i Tsjetsjenia, forteller Torstein Grude, produsent i Piraya Film. 
 
Samarbeidet mellom Piraya Film og Andrei Nekrasov ble innledet i 2007. 
 
-Som filmskaper er han svært kunnskapsrik på denne tematikken. Han er en uredd kritiker av det russiske regimet, i et land hvor kritiske røster blir ryddet av veien.
 
Grude mener at Nekrasovs undersøkelser i Georgia under krigen i fjor høst er svært viktige for å forstå hva som skjedde. 
 
-Blant annet avdekker han det massive russiske propagandaapparatet som inntil nå har vunnet informasjonskrigen. Selv internasjonalt.
 
Møt regissør Andrei Nekrasov i portrettintervjuet.
 
2torstein olga and andrej - georgian cross-1
Produsent Torstein Grude, regissørene Olga Konskaya og Andrei Nekrasov
Fotografier: Piraya Film
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}