The Magic Flute

02.04.2009
I kveld viser Cinemateket i Stavanger The Magic Flute.
themagicflute
themagicflute Tryllefløyten av Wolfgang Amadeus Mozart er en av verdens mest spilte operaer og har også blitt gjort på film flere ganger, ikke minst kjent i Ingmar Bergmans versjon. Kenneth Branagh har kastet seg over den rimelig absurde frimurerhistorien som fortelles i operaen, med vanlig energi. Manus er laget i samarbeid med Stephen Fry, som står for en nyoversatt libretto i dagligdags moderne engelsk.

Handlingen i denne versjonen er lagt til slutten av Den første verdenskrig, men er for øvrig relativt trofast mot originalen. Mot denne bakgrunnen av skyttergraver, død og ødeleggelse begir prins Tamino seg ut på sin farefulle reise der han gjennom prøvelser skal finne kjærlighet, lys og erkjennelse for seg selv og sin elskede og slik også fri menneskene fra krigens forbannelse. Branagh har til fulle tatt vare på operaens comic relief i skikkelsene Papageno og Papagena. Den gloriøse skurken Nattens dronning og vismannen Sarastro er også strålende sunget. Mozarts geniale musikk tolkes fremragende av Orchestra of Europe sammen med en rekke relativt ukjente solister. Kritikere har fremhevet at Branaghs Magic Flute er svært effektiv og underholdende filmfortelling som også gjenskaper originalens svært folkelige utgangspunkt. Operapurister kan kanskje synes det kan bli litt mye av det gode, men alle vil glede seg over denne versjonen av dette rølpete mesterverket.
 
The Magic Flute
- Storbritannia, 2006
- Regi: Kenneth Branagh
- Med: Joseph Kaiser, Amy Carson, René Pape, Lyubov Petrova
- Engelsk tale, utekstet, farger, 2t 13 min
- Pris: kr 80,- (50,- med Aftenbladkortet og/eller for medlemmer av Stavanger filmklubb)
 
Dato: Torsdag 2. april
Tid: kl. 18.00 
Sted: Sal 7, SF Kino, Sølvberget.
   
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}