The Director’s Journey

06.06.2010
28. – 30. mai deltok jeg på et seminar i regi av Den Danske Filmskolen: The Director´s journey ved Mark Travis. Et seminar som skulle vise seg å være et av de beste jeg noensinne har vært på.

Så hvem er denne Mark Travis? Han er forfatter, film- og teaterregissør og en etterspurt foreleser verden rundt. Siden 1992 har han undervist i sine teknikker innen skriving, skuespill og regi. Travis har forfattet ”The Director’s Journey: the Creative Collaboration between Directors”, ”Writers and Actors” og ”Directing Feature Films”. På kundelisten er TV-produksjoner som ”Ally McBeal”, ”Melrose Place” og ”Beverly Hills” og filmproduksjoner som ”Barbershop”, ”The Day Reagan Was Shot” og ”Men of Honor”. Travis TV-produksjoner omfatter: ”The Facts of Life”, ”Family Ties”, ”Capitol” og ”Blind Tom: The Thomas Bethune Story”.  I 1990 laget han sin første film, ”Going Under”, for Warner Bros. I 1999 regisserte han dokumentaren, ”Earlet” og i 2001 skrev og regisserte han ”The Baritones” for TV-showet ”The Sopranos”. De siste 20 årene har Mark regissert over 60 teaterproduksjoner i Los Angeles og New York, og mottatt mer enn 20 priser. 

Kurset
I forkant av kurset fikk vi tilsendt manuset til ”Babel” og ble sterkt oppfordret til å lese det flere ganger og selvfølgelig også å se filmen. 

Løpet av kursdagene gikk vi gjennom regissørens rolle fra begynnelse til slutt. Vi lærte konkrete tips og teknikker fra man får manuset i hånden til filmen er ferdig produsert. Vi gikk gjennom alt fra manusnedbrekk og -analyse til hvordan kommunisere med manusforfatter og crew før- og under produksjon, iscenesetting, hvordan forholde seg til klipper og materialet under postproduksjon, men den største delen gikk ut på hvordan forholde seg til skuespillerne. Ved hjelp av to skuespillere og manuset til ”Babel” viste Travis konkrete eksempler hvordan få skuespillere inn i karakter, noe som gjorde at de leverte mye bedre. Skuespillerne selv sa også at de følte seg tryggere ved hjelp av denne metoden. 

Jeg meldte meg på kurset i håp om å lære mer om skuespillerinstruksjon. Kurset svarte til langt over forventingene, og jeg lærte utrolig mye mer enn det jeg hadde håpet på forhånd. Det er sjelden å møte en så inspirerende og energifylt foreleser som gir konkrete tips om hvordan arbeide med skuespillere, og at man ser at det faktisk virker. Travis presenterte og formidlet kunnskapen sin på en meget enkel måte, og det var ikke et minutt av forelesningene som ble kjedelig. 

Jeg ble utrolig inspirert til å jobbe videre med prosjektene mine etter dette kurset. Kunnskapen kan jeg dra med meg både innenfor dokumentar- og fiksjonsfilm. 

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}