The 39 steps

04.11.2008
I kveld klokken 18 viser Cinemateket i Stavanger Hitchcocks The 39 steps.
39stepskutt
39steps 
The 39 Steps er et av høydepunktene fra Hitchcocks britiske periode, og den filmen som for alvor fikk folk til å innse at de hadde med et geni å gjøre. Filmen har siden blitt kopiert og plagiert en rekke ganger, men dette er selvfølgelig den ekte varen. Spenning på film er mer enn et
“bø!” og et skrik, og The 39 Steps inneholder flere av elementene som gjorde Hitchcock til den sofistikerte thrillerens mester: den sirlige presisjonen, de kjappe og effektive sceneskiftene, den hårfine balansegangen mellom spenning og overraskelse, og ikke minst Hitchcocks eminente fremstilling av frykt med seksuelle undertoner.

Et par skudd avfyres i en musikkhall i London, og i all tumulten som oppstår, insisterer en ung kvinne på å få bli med vår mann Richard hjem. Neste morgen faller hun død om på sengen hans med ordene “they’ll get you next”…

Innleder på Sølvberget Cinematek denne torsdagen er tidligere filmanmelder og programsjef hos Stavanger Kino Henning Larsen.
 
Dato:     Torsdag 6. november  
Tid:       Klokken 18.00
Sted:     Sølvberget, SF-Kino
Pris:      80,-(50,-*)

*m Aftenbladkortet eller medlemskap i Stavanger filmklubb. Medlemskap i Stavanger filmklubb koster 65,- per halvår og selges i Musikk og filmbiblioteket.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}