Tapte nesten 90 prosent

20.07.2009
Investeringen til Norsk Skuespillerforbund av medlemmenes penger endte med et brak.
Norsk Skuespillerforbund investerte sommeren 2007 et helt års medlemskontingent, rundt tre millioner kroner, i et fond som i et fond anbefalt av Fokus Bank, der det ble lovet en avkastning på mellom 6,5 og 12 prosent. Fondet spekulerte blant annet i syndikerte banklån til amerikansk industri.

Etter å ha tapt nesten 90 prosent av pengene, går skuespillerne nå til søksmål mot Fokus Bank, skriver Dagens Næringsliv.

-Like sikkert som banken
- Jeg håper inderlig at dette ikke er et tap. Dette skulle være like sikkert som et bankinnskudd. I stedet for å la pengene stå på bankbok med fire prosent rente, kunne vi investere pengene med en avkastning på opp mot det dobbelte. Vi mener vi er blitt direkte feilinformert av Fokus Bank. Vi vil aldri investere i noe som er risikofullt. Det er tross alt medlemmenes penger det er snakk om, sier forbundsleder Agnete G. Haaland til DN

Investor Einar Nagell-Erichsen, fotballspiller Sigurd Rushfeldt, studentsamskipnaden i Tromsø og NTNU Samfunnsforskning er også blant saksøkerne. I tillegg har 62 andre Fokus Bank-kunder anlagt et tilsvarende søksmål.

Totalt har 270 norske kunder tapt til sammen 830 millioner kroner på fondet, som ble tvangsstengt i januar.
 
Les hele artikkelen i DN.no
  
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}