Sutharsan “Sui” Bala

29.11.2009
Prisbelønnet regissør Sutharsan “Sui” Bala svarer på våre fem spørsmål.
sui3
sui3
 
Navn:  Sutharsan “Sui” Bala
Alder: 26
Bosted: Sandnes
Yrke: Regissør
 
Hvordan har du det nå?
Hektisk, men veldig bra. 
 
Hva gjør du for tiden?
Prøver å få en god del ting ferdig til jul, blant annet gjøre ferdig opptak til en dokumentarfilm jeg lager for internasjonalt hus. 
 
Hvilke planer har du fremover?
Mange; forutenom å begynne å klippe dokumentarfilmen, jobber jeg med en finsk manusforfatter (som heter Jenny Dahlstrøm) på et prosjekt som også to andre regissører og en manusforfatter her i byen er involvert i. Er et utrolig spennende prosjekt! Videre holder jeg og produsenten min i Estland på med festivaldistribusjon av “Løshunder”. Håper det blir litt reising neste år i forbindelse med det. 
 
Hva så du sist på kino? 
Roland Emmerich’s “2012”. Syntes den var overraskende bra, sett bort i fra alle klisjéene som hører en slik type film til. Ble nå underholdt i 2.5 timer, så filmen klarte å gjør det den skulle I guess.. :) 
 
Hva er favorittfilmen din? 
Ah, vanskelig spørsmål. Har så mange. Det viktigste for meg er at en film ikke bare underholder, men også engasjerer og får meg til å reflektere. 
 
Noen filmer som har klart det er; American History X, Fight Club, Chan Park Woo’s Revenge Trilogy, 8 1/2, Forbidden Games, Requiem for a Dream, the Wrestler, Slumdog Millionaire, 
Once upon a time in the West, Irreverisble, John Carpenter’s “The Thing”, Memento, The Gladiator, The Bicycle Thieves, Det Syvende Inseglet, The Prestige, V for Vendetta, og Southland Tales.. 
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}