Suksess for Nils Gaup

18.05.2009
I dagene før Melodi Grand Prix opplevde Nils Gaup suksess i Russland. Hans nyeste film Barents Fashion ble vist under de norske dagene i Murmansk og høstet stor applaus.
barents fashion
barents fashion
Linn Henriksen i dokumentaren Barents Fashion.  
 
Filmen er en dokumentar om regionens største motearrangement, hvor designere og moteskapere fra Finland, Norge, Russland og Sverige presenterer sine kolleksjoner, inspirert av historie, klima og kultur i Barentsregionen.

Gaups film Kautokeino-opprøret åpnet filmfestivalen under de norske dagene i Murmansk, og begge filmer er nå etterspurt ved andre festivaler og arrangementer i Russland, samtidig som man håper å se en salgskontrakt i nær fremtid.

De norske dagene omfattet foruten film også forfatterbesøk av Kjartan Fløgstad, konserter med jazz-prosjektet Maryland, med Wolgang Plagge og Annar Follesø og med Katzenjammer. Britt Fuglevaag presenterte sine billedvevarbeider gjennom utstilling og master-classes og Norsk filminstitutts utstilling Liv Ullmann – norsk verdensstjerne ble presentert i Murmansk Kunstmuseum.

Om arrangementet
De norske dagene arrangeres hvert år av Det norske generalkonsulatet i Murmansk i samarbeid med kuratorgruppen Pikene på broen og norske og russiske myndigheter. Samarbeidet med Russland i nord er en prioritert oppgave for den norske regjeringen. Kultur i videste forstand er en sentral del av denne satsningen og bidrar i samspill med økonomiske og politiske kontakter til å styrke felles interesser i nord.
 
Les mer hos NFI
  
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}