STIAN KRISTIANSEN

12.10.2012
Stian Kristiansen, kåret til årets filmnavn i Rogaland 2012
stiank

vinner2012

foto: Nils Petter Devold Midtun

ÅRETS FILMNAVN I ROGALAND 2012 BLE REGISSØREN STIAN KRISTIANSEN

Årets Filmnavn i Rogaland er en årlig utnevnelse som gis av Filmkraft Rogaland. Det er bransjen selv som nominerer kandidatene, og i 2012 var det 21 nominasjoner. Prisen ble delt ut under årets utgave av KORT på KINOKINO, lørdag den 1. desember 2012.

Jury for Årets Filmnavn 2012 har vært:
- Jon Inge Zazzera (Rogaland fylkeskommune)
- Trond Lie (Stavanger kommune)
- Jarle Bjørknes (Filmkraft Rogaland AS)

Prisen er et arbeidsstipend på kr 30.000.

Kriterier for Årets Filmnavn i Rogaland:
Kandidaten skal ha utvist ekstraordinære resultater innen sitt felt i filmbransjen.
Kandidatens virke og resultater skal ha hatt betydning for utviklingen av filmbransjen i Rogaland samt bidratt til andres muligheter og fremgang i regionen.

Juryens begrunnelse:

Vinneren av ÅRETS FILMNAVN 2012 kan virke litt tilbaketrukket ved første øyekast, men i samtaler er vinneren eksepsjonelt presis, reflektert og tydelig. Vinneren viser god innsikt i andre mennesker, en egenskap som brukes for å styrke laget sitt. Og laget består av både erfarne bransjefolk så vel som unge talenter.

ÅRETS FILMNAVN 2012 sine filmer har virkelig bidratt til å sette Rogaland på kartet, lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Vinnerens lojalitet til regionenes egenart som geografi, lynnet, dialekt og menneskene har bidratt sterkt til den kollektive stolthetsfølelsen for Stavangerbølgen.

Det sies at bak enhver suksessrik mann står det en sterk kvinne. I dette tilfellet står det to sterke menn, nemlig Yngve Sæther og Sigve Endresen, begge fra Motlys. Vinnerens samarbeid med Motlys startet allerede mens han enda var elev på filmskolen ved Lillehammer, og har vedvart siden.

Hans første film i det lange formatet var Mannen som elsket Yngve. En film som i 2008 vant Amanda for beste barne- og ungdomsfilm, beste klipp, beste kinofilm og beste regi. Det er et debutarbeid som savner sidestykke i Rogaland, ja kanskje til og med nasjonalt.

Vi kjenner også spillefilmen Jeg reiser alene og novellefilmen Videogutten i tillegg til hans mangeårige engasjement i Barne og ungdomsteateret. Først som skuespiller og nå som mentor for fjerde året i det omtalte BUT-prosjektet. Et samarbeid mellom Filmkraft Rogaland, Phantomfilm og Barne- og ungdomsteateret.

I år har vinneren etter flere års utvikling gjennomført og avsluttet innspillingen av hans neste spillefilm, Kyss meg for faen i helvete. Midt under innspillingen av nevnte film kåres Videogutten til Norden beste kortfilm under Nordisk Panorama i Oulo, Finland.

Årets verdige vinner er filmregissøren Stian Kristiansen.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}