Sterkt, viktig og lærerikt

05.10.2009
Det ble et sterkt møte med Lucy Mashua etter filmen The Cut. Ingen kom derfra upåvirket, ja og for oss som skulle videre på åpningsfest, måtte virkelig jobbe med å legge det tilside en stund.
lucyPå Stavanger Kortfilmfestival i forrige uke fortalte Lucy Mashua sin gripende historie. Hun ble kjønnslemlestet som 9 åring, gift som 12 åring til en mann på 52 - og måtte utholde årevis av brutal mishandling og seksualisert vold fra mange hold i Kenya.

Hun fortalte også om sitt engasjement til å beskytte andre jenter mot det samme hun opplevde og hvordan hun våget å stå frem med krav om at undertrykkelsen og torturen skulle stoppe.

Til slutt ble kampen hennes så intens at hun ble truet på livet og måtte flykte fra Kenya. For å redde hennes eget liv, så hun seg nødt til å forlate sine barn (nå 4 og 7) i Kenya. Sønnen, som da var 3 år, fikk hun med sin tvangsgifte mann og datter, som da var 2 måneder, var et resultat av en gruppevoldtekt.

Hun har de siste 4 årene levd som flyktning i USA - og fortsetter nå sin kamp mot kvinnelig kjønnslemlestelse. I USA redder hun jenter fra å bli skåret på kjøkkenbenken av sine foreldre. Hun har nå kommet til Europa for å fortelle hvor viktig det er at vi nå engasjerer oss i kampen om å redde jenter - 2 millioner nye hvert år - fra å bli et offer for denne torturen.

LINDA FIKK INN ALLE PENGENE SOM TRENGTES I LØPET AV SØNDAGKVELD! HUN HILSER ALLE OG SIER TUSEN TAKK TIL ALLE SOM VAR MED!

Linda May Kallestein har virkelig gjort en fantastisk innsats med å belyse dette, og med kronerulling bidratt aktivt i kampen mot kjønnslemlestelse.
Vi i Filmkraft er stolt av deg Linda.


Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}