Sterkt krigsdrama

20.11.2009
RegissørBenedicte Orvunghar fått tildelt produksjonsstøtte fra NFI for filmen"Skuddene på Karl Marthinsen".
yet hakekors shv-liten
yet hakekors shv-1
 
Orvung Film AS er tildelt 450.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen "Skuddene på Karl Marthinsen" fra Norsk Filminstitutt. Filmen er produsert for kino og har forventet premiere 8. februar 2010. Benedicte Orvung er regissør og Tom Edvindsen er produsent.
 
img2132-1Filmskaper Benedicte Orvung oppdager at hennes familie skjuler en mørk hemmelighet. Bror til morfar, Karl A. Marthinsen, var en av Norges farligste nazister under 2. verdenskrig. 
 
Hennes personlige opplevelse med familiens fortielse ruller ut en dramatisk fortelling om en mindre kjent del av krigshistorien: Statspolitisjef Karl A. Marthinsen fra Mehamn som bygger seg opp til å bli kanskje Norges mektigste nazist. Hos den tyske okkupasjonsmakten hadde han den høyeste stjerne. Karl Marthinsen sto bak gjerninger som deportasjonen av de norske jødene, tortur og henrettelse. Filmen retter fokus mot viktige dilemmaer forbundet med plikt, ordrenekt og hensynet til nær familie.
 
Benedicte Orvung er utdannet ved Oslo Film & TV Akademi og Dramatiska Institutet i Stockholm. Hun har regissert flere filmer, blant annet "Toy Joy", "Disa flytter til Japan" og "Store lille Trude-Mette". Tom Edvindsen har vært medprodusent for flere av hennes filmer.
 
politi rapport s7-1Prosjektet startet allerede i 2002, da i co-produksjon med Nyfilm AS og Svein Rune Nyland som produsent. Filmen har fått 250.000 kroner i utviklingstilskudd fra NFI.
 
 
Foto: Tom Edvindsen, med unntak av foto fra Politirapporten (Riksarkivet)
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}