Støtte til kinodokumentar

25.06.2009
Produksjonselskapet Piraya film AS får 1 125 000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen Russian Lessons.
piraya
piraya
 
Russian Lessons er en poetisk dokumentarfilm som avdekker noen av forberedelsene til og de faktiske krigshandlinger som foregikk i Georgia i august - september 2008. Filmskaperne Andrei Nekrasov og Olga Konskaya var selv vitner til krigens grusomheter. Filmen følger deres personlige reise gjennom en helaftens gripende dokumentar.

Manusforfattere og regissører
Olga Konskaya var utdannet skuespiller ved teaterakademiet MKHAT i Moskva. Andrei Nekrasov er utdannet ved Filmakademiet i St Petersburg og Bristol Film School.

Andrei Nekrasov og Olga Konskaya har de siste årene markert seg som uredde kritikere av dagens russiske regime gjennom sine dokumentarfilmer. Blant disse er Disbelief (2004) og tv-filmen My friend Sasha: A very Russian murder (2007). Mest kjent er duoen kanskje for Rebellion: The Litvinenko Case om drapet på den tidligere KGB-offiseren Aleksandr Litvinenko, som hadde premiere i Cannes i 2007. De har mottatt mange filmpriser på filmfestivaler verden rundt.

Produsent
Piraya Film as har i de siste årene profilert seg godt som en av våre fremste dokumentarfilmprodusenter, særlig innen internasjonal dokumentar med menneskerettighetstema. Deres filmer er vist på Sundance film festival, Tribeca film festival, HotDocs, Chicago Intl. Doc Film Festival, IDFA og en lang rekke mindre festivaler. Det siste året har selskapet produsert den kritikerroste Yodok Stories, som deltok i hovedkonkurransen ved den internasjonale dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam og ble nominert til Joris Ivens Award. Denne filmen skal lanseres på norske kinoer i oktober. Piraya Film har også blant annet stått bak de prisvinnende filmene On a Tightrope og Belarussian Waltz. Sistnevnte ble nominert til Prix Europa og European Film Academy Awards.

Kritisk analyse av medias krigspropaganda
-Russian Lessons vil bli en dypt personlig og unik dokumentarfilm på et høyt internasjonalt nivå. Filmens dramaturgi og suspens bygges opp til en helaftens kinodokumentarfilm som vil fange publikum fra første øyeblikk. Ikke bare inneholder filmen unik informasjon og fakta, men regissørene kommer med en kritisk analyse av medias krigspropaganda. Filmen løfter også temaet om krig og mennesker på et filosofisk eksistensielt plan. Med denne filmen vil Piraya etablere seg som et kjent internasjonalt produksjonsselskap, sier konsulent Maria Fuglevaag Warsinski.

Prosjektet har tidligere mottatt 175.000 kroner i utviklingstilskudd fra NFI.
 
Les mer hos NFI
  
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}