Solveig Arnesen

04.01.2010
Hennesbakgrunn er fra reiseliv og økonomi.Solveig Arnesen gjorde imidlertid karriereskifte for et halvtårstid siden og satser på filmbransjen med selskapet "Genesis".
solveig1
solveig1
Foto: Elias Kallestein
 
Solveig Arnesens bakgrunn er fra reiseliv og økonomi. Hennes ønske om å jobbe med noe mer kreativt gikk i oppfyllelse da prosjektet “Sort Melk” ble en del av hennes liv. Hun ble etterhvert ganske involvert i prosjektet og merket hvor stor glede hun hadde av det.
 
-Da jeg begynte på “Sort Melk”, jobbet jeg på et hotell i Oslo. Etterhvert lurte jeg på hva jeg gjorde der, forteller hun.
 
“Sort Melk” utløste det hele. Hun sa opp jobben sin i Oslo og startet selskapet Genesis Film, som etablerte et kontor i Haugesund.
 
-Jeg legger vekt på en fot i Oslo og en i Haugesund, sier hun og ønsker ikke å legge noen geografiske begrensninger for seg.
 
Å hive seg ut i en ny bransje, betegner Solveig som en fantastisk opplevelse.
 
-Det har bare vært positive endringer. Mest av alt er det en mental overgang fra å jobbe med reiseliv til å begynne å jobbe med noe mye mer kreativt som film. Det å starte opp eget firma har sin egen del av helt spesielle utfordringer.
 
Utfyller hverandre
Hun driver Genesis Film sammen med regissør Skjalg Molvær. Solveig er daglig leder og produsent, mens Skjalg er regissør og teknisk ansvarlig.
 
-Jeg får helt hetta når jeg ser side opp og side ned med regneark som må fylles ut for å sette opp et budsjett. Solveig synes det er helt greit å sitte med dem, skyter Skjalg inn.
 
Solveig smiler.
 
-Fordelen vår er at vi har så forskjellig bakgrunn. Vi utfyller hverandre.
 
Hun er ikke bekymret over at hun ikke har en filmfaglig bakgrunn. Hun mener at det kan være en styrke at hun kommer “utenfra”, fordi hun ser bransjen og måten å gjennomføre prosjekter på med nye øyne.
 
-Det at jeg ikke har filmfaglig bakgrunn gjør meg ydmyk og veldig lydhør overfor fagfolk jeg har rundt meg. Jeg er veldig bevisst på at det er mye jeg ikke vet. Jeg tror jeg observerer miljøet rundt meg godt. Siden vi startet opp Genesis Film for seks måneder siden har jeg hatt en ekstremt bratt læringskurve, forteller hun.
 
Hun er trygg på hva hun liker og mener at det er en styrke. Noe riktig gjør hun, det er ikke noe tvil om dette. Genesis Film er i ferd med å ansette folk.
 
-Vi er hele tiden på jakt etter samarbeidspartnere. Selv om vi har egne prosjekter i utvikling, er jeg åpen for å ta inn andres prosjekter, sier hun. 
 
Flere prosjekter
I tillegg til kortfilmen “Sort Melk” og en tv serie for barn under utvikling, var produsentantennene på plass under Stavanger Kortfilmfestival i oktober. Genesis pitchet et prosjekt for juryen, men nådde ikke frem i den omgang. Den som gjorde det var skuespiller og fotograf Tomas Alf Larsen. Genesis var ikke sen om å påta seg hans film “Gratulerer”.
 
-Tomas Alf tilfører oss mye, forteller hun. Utviklingen av “Gratulerer” er hennes første erfaring som produsent på et prosjekt som en annen har kommet med. Hun ser på dette som utfordrende og prøver å bidra til at manuset skal bli best mulig.
 
-Jeg må bare være veldig åpen med hva jeg opplever, understreker hun. 
 
Eget forfatterskap
Erfaringene fra utviklingen av “Gratulerer” tar hun med seg i sitt eget forfatterskap. Hun skriver nemlig selv manus på tv serien Genesis Film utvikler. Med dette er en gammel drøm gått i oppfyllelse. Hun har alltid ønsket å skrive og jobbe kreativt. 
 
amanda og teddy-Tanken var egentlig å lage en dokumentarfilm om forholdet mellom kreft og kosthold. Så ble det lyst ut en konkurranse for barnefilm, og jeg begynte å tenke på hvordan dette tema ville se ut fra et barneperspektiv.
 
I utgangspunktet trodde Solveig at idéen kunne holde til en kortfilm, men hun innså at hun kunne spinne videre på den til en tv serie. Da vil bare den første episoden handle om kreft.  Serien bygges rundt karakterene Amanda og hennes teddy som drar ut på eventyrlige reiser sammen. De løser gåter og finner svar på det voksne ikke klarer å formidle.
 
-Serien skal være morsom og underholdende, samtidig som det skal være et pedagogisk innhld, forteller Solveig. 
 
Hun tenker stort. Produksjonene fra Genesis skal nå langt utenfor Norges grenser.
 
-Amanda-serien lages med tanke på et internasjonalt marked, bekrefter hun.
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}