Solveig Arnesen

08.02.2010
Solveig Arnesen, produsent i Genesis Film, svarer på ukens 5 korte spørsmål.
solveig1
solveig1
 
Fakta
Navn: Solveig Arnesen
Alder: 31
Bosted: Oslo og Haugesund omtrent 50% her og der.
Yrke: Daglig leder, produsent, manusforfatter og medeier i Genesis Film.
 
Hvordan har du det nå?
Jeg har det veldig bra og er kjempeoptimist. Det er store utfordringer i å starte opp eget selskap og få ting til å gå rundt, men det har ofte vært helt utrolig hvordan ting har falt på plass for oss siden vi startet opp i mai 2009 og det ser ut til at det fortsetter i 2010 også. 
 
Hva gjør du for tiden?
Jeg jobber med å legge stabs-kabalen til ”Gratulerer”. Det skal litt flaks til for å få det til å passe med timeplanen til travle skuespillere, stab og location på en gang.
 
Denne uken har vi også hatt det travelt med innspilling av en film vi lager for Haugaland Vekst som skal visualisere livet i Haugesund i 2020. Vi var også med på en konferanse i Stavanger som var starten på utarbeidelsen av ny , felles næringsplan for Rogaland. Vi har jo lyst til å være med på sette agendaen for fylket! Jeg jobber også med å følge opp at forarbeidet til Sort Melk har progresjon. Vi håper vi er klar til opptak i april. Samtidig med alt dette jobber jeg med å få andre prosjekter opp av startgropen. Da tenker jeg mest på Amanda & Teddys eventyr, en tv-serie for barn. Enormt mye spennende som skjer for tiden – lange, travle og morsomme dager!
 
Hvilke planer har du fremover?
Neste uke reiser vi til Filmfestivalen i Berlin. Vi skal være der i 12 dager. Noen dager blir samling med Filmkrafts Produsentskole. Noen dager blir litt arbeid i litt fredligere tempo enn vanlig, og noen dager blir ferie.
 
Hva så du sist på kino?
Vurderer å dikte opp et mer interessant svar her, men men… Det siste jeg så på kino var: ”Have you heard about the Morgans?” En skikkelig dårlig film. Sarah Jessica Parker er nominert til prisen for årets dårligste kvinnelige skuespiller for rollen sin i den filmen. Jeg hadde jo et håp om at Hugh Grant skulle være verdt å se, men det var ikke tilfelle he he.
 
Hva er favorittfilmen din?
Hva jeg liker å se avhenger av humøret og varierer med hvilken sinnstemning jeg er i. Når jeg har så mange baller i luften som nå vil jeg se filmer som gjør meg i godt humør, uten at de behøver å være så veldig dyptloddende. Ellers er ”Whalerider” en fantastisk bra film min kjære introduserte meg til, som alle bør se. Den er sår, tankevekkende og med utrolige skuespillerprestasjoner. 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}