Snart på kino

12.01.2010
"Strengt hemmelig" har kinopremiere den 8. februar. Se traileren til den sterke dokumentarfilmen.
yet hakekors shv-liten
img2132-1
 
Se traileren til "Strengt hemmelig" som har kinopremiere 8. februar!
 
Regissør Benedicte M. Orvung oppdager at det i hennes familie skjuler seg en mørk hemmelighet. Bror til morfar, Karl Marthinsen, var nazipolitisjef i Oslo under krigen. Oppdagelsen fører frem til en historie som har vært og er ukjent for de fleste.
 
yet hakekors shv-1
 
plakatstrengthemm155253fKarl Marthinsen fra det lille stedet Mehamn i Finnmark jobber seg opp under nazitiden og ender som tyskernes viktigste samarbeidspartner i Norge. Karl Marthinsen og hans handler står for seg selv - og danner etter hvert et tydelig bilde av en fanatisk nasjonalsosialist. Ambisiøs og effektiv. En målbevisst strateg med en en fandenivoldsk sjarm. Det gjorde han destod farligere. Mot slutten av krigen setter london-regjeringen Karl Marthinsen øverst på lista over personer som hjemmefronten skal likvidere. Hjemmefronten lykkes med å likvidere Karl Marthinsen, likvideringen får fryktelige konsekvenser i form av represalier. 

Historien om Karl Marthinsen har satt dype spor. Familien har levd med skammen. Hjemmefronten må leve med den avgjørelsen de tok. Ikke minst må de som overlevde Karl Marthinsens grusomme gjerninger aldri glemt hva de ble utsatt for.
{{teaser1:html}}
 
{{teaser2:html}}
{{teaser3:html}}
{{teaser4:html}}
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}