Siw om Kort

30.11.2010
Prosjektleder Siw Angell-Olsen for festivalen Kort gleder seg at det hele braker løs denne uken.
siw angell olsen liten
siw angell olsen
 
Prosjektleder for KORT, Siw Angell-Olsen, gleder seg til filmfestivalen braker løs denne uken. Kort foregår på Kino Kino i Sandnes torsdag 2. til lørdag 4. desember. 
 

Tidligere har denne festivalen blitt arrangert i Stavanger, men i år har den blitt flyttet til Sandnes. Siw Angell-Olsen forteller at de ble spurt av Stavanger Kommune om de ville overta festivalen. 
 
-Fordelen vi har er at vi har alt samlet under ett tak og kan selv velge fritt når filmene skal vises, sier Angell-Olsen.
 
Festivalen har et Nordisk perspektiv, men først og fremst skal være til inspirasjon for filmarbeidere i regionen. Det kom inn hele 125 filmer og av disse ble 51 utvalgt til å vises på festivalen. Det er flest filmer fra Norge, men også noen innslag fra Danmark, Sverige og Finnland. Her i landet stiller Nordland kunst og filmskole sterkt med flere filmer.  
 
Det vil bli vist både musikkvideoer, animasjon, fiksjon og kunstfilm.
 
-Tema for festivalen i år er klipp og dramaturgi. Vi har derfor invitert spennende foredragsholdere som den kjente klipperen Anders Refn, professor i dramaturgi; Richard Raskin, videokunstner A k Dolven, og kortfilmkonsulent Kalle Løchen kommer og forteller om prosjektet ”Nye veier til kortfilm”
 
-Det har vært så stor interesse for foredraget til Anders refn om klipp at vi har måttet flytte det til en større sal, forteller Angell-Olsen.
 
I hele desember presenterer KINOKINO kortfilm i utstillingssalen, både som et innspill i debatten om nye visningsarenaer for kortfilm, og som et bidrag til å utfordre skillet mellom kunst – filmfeltet. Filmene er valgt ut blant innsendte bidrag til KORT på KINOKINO, og vises også i det ordinære filmprogrammet.
 
-Vi er veldig stolte over programmet og jeg gleder meg veldig, avslutter Siw Angell-Olsen.
 
av Silje Salte Grødem og Benedicte Lykke Vikeså
 
{{teaser1:html}}
 
{{teaser2:html}}
{{teaser3:html}}
{{teaser4:html}}
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}