Siw om Kort

30.11.2010
Prosjektleder Siw Angell-Olsen for festivalen Kort gleder seg at det hele braker løs denne uken.
siw angell olsen liten
siw angell olsen
 
Prosjektleder for KORT, Siw Angell-Olsen, gleder seg til filmfestivalen braker løs denne uken. Kort foregår på Kino Kino i Sandnes torsdag 2. til lørdag 4. desember. 
 

Tidligere har denne festivalen blitt arrangert i Stavanger, men i år har den blitt flyttet til Sandnes. Siw Angell-Olsen forteller at de ble spurt av Stavanger Kommune om de ville overta festivalen. 
 
-Fordelen vi har er at vi har alt samlet under ett tak og kan selv velge fritt når filmene skal vises, sier Angell-Olsen.
 
Festivalen har et Nordisk perspektiv, men først og fremst skal være til inspirasjon for filmarbeidere i regionen. Det kom inn hele 125 filmer og av disse ble 51 utvalgt til å vises på festivalen. Det er flest filmer fra Norge, men også noen innslag fra Danmark, Sverige og Finnland. Her i landet stiller Nordland kunst og filmskole sterkt med flere filmer.  
 
Det vil bli vist både musikkvideoer, animasjon, fiksjon og kunstfilm.
 
-Tema for festivalen i år er klipp og dramaturgi. Vi har derfor invitert spennende foredragsholdere som den kjente klipperen Anders Refn, professor i dramaturgi; Richard Raskin, videokunstner A k Dolven, og kortfilmkonsulent Kalle Løchen kommer og forteller om prosjektet ”Nye veier til kortfilm”
 
-Det har vært så stor interesse for foredraget til Anders refn om klipp at vi har måttet flytte det til en større sal, forteller Angell-Olsen.
 
I hele desember presenterer KINOKINO kortfilm i utstillingssalen, både som et innspill i debatten om nye visningsarenaer for kortfilm, og som et bidrag til å utfordre skillet mellom kunst – filmfeltet. Filmene er valgt ut blant innsendte bidrag til KORT på KINOKINO, og vises også i det ordinære filmprogrammet.
 
-Vi er veldig stolte over programmet og jeg gleder meg veldig, avslutter Siw Angell-Olsen.
 
av Silje Salte Grødem og Benedicte Lykke Vikeså
 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}