Sier opp alle ansatte

05.08.2009
Etter 11 år som et av landets ledende produksjonselskap for dokumentarfilm, er det nå slutt. Bergensbaserte Corax Videoproduksjon må si opp fire av sine ansatte. - Med det nåværende tildelingssystemet, kan vi ikke fortsette, sier daglig leder Magne Hagen Sleire.
Den 5.juli skrev Rushprint om Motlys som nå kommer til å droppe dokumentarfilm. Vilkårene er håpløse, sa regissør Rune Denstad Langlo. Nå står produksjonsselskapet Corax i Bergen på dørstokken. Selskapet har holdt på siden 1998, og har en rekke dokumentarfilmer bak seg. De har jevnlig levert enkeltdokumentarer for NRK og TV 2.

Daglig leder og dokumentarfilm produsent Magne Helge Sleire syntes det er tragisk at selskapet må kutte ned på ansatte.

- Sånn som tildelingssystemet for dokumentarfilm er i dag kan vi ikke fortsette. Det ender opp med at vi bare tapper og tapper. Det vi foretar oss nå er en redningsaksjon. Vi har hele tiden prøvd å få tak i de mulighetene NFI har, men når vi ikke når frem til filmfondet med våre saker blir vi nødt til å kutte, sier Sleire.

Corax har tidligere mottatt støtte fra NFI, men dette har kun vært små beløper.

- Vi fikk 80.000 i år, 300.000 i fjor og 100.000 to år før det. Det er bare blåbær, mener Sleire.
 
 
Les hele artikkelen i Rushprint
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}