Satser på Haugesund

03.12.2009
Nyutdannet Susanne Strømø jobber for å bygge filmmiljøet i Haugesund.
susann stmliten
suanna stm
Foto: Elias Kallestein

 
-Jeg har alltid interessert meg for “gutteting”, ler Susanne Strømø når hun skal forklare hvorfor hun peiler seg inn på en karriere som klipper. 
 
Etter to år på filmlinje på Noroff i Bergen, satte Susanne kursen tilbake mot hjemmelige trakter. Hun satser bevisst på Haugesund og ønsker å bidra til å bygge en bransje innen film der. Miljøet er foreløpig lite, men hun håper at det blir mer av med tiden. 
 
Susanne har tro på å sette seg mål. Hun hevder at det eneste som hjelper er å jobbe og stå bevisst på for å oppnå det en ønsker seg. Selv er hun et godt bevis på dette. Ikke lenge etter at hun kom tilbake til Haugesund, fikk hun napp i det eksisterende filmmiljøet. Hun jobber nå som trainee hos Genesis Film, som deler hennes ambisjoner om å bygge et filmmiljø i Haugesund.
 
Hun beskriver jobben som klipper som utfordrende og til tider utakknemlig.
 
-Ingen takker klipperen, som forsvinner i credits. Det er tross alt de som skaper filmen, sukker hun oppgitt. 
 
Utfordringene overskygger nok klipperens usynlig status for Susanne. 
 
-Det kan være vanskelig å finne “moments”, men når det flyter etter å ha sittet i mange timer, er det verdt det. Det er kjekt å se resultater. Jeg vet når jeg har gjort en drittbra jobb, smiler hun.
 
Selv om det er primært klipp hun satser på, har Susanne med seg andre erfaringer som kan være relevant for filmproduksjon. Hun karakteriserer seg selv som “datanerd” og synes det er kjekk å være nettopp det. Gjøre alt teknisk innen film. Før Noroff tok hun et år på lydlinje på en folkehøyskole.
 
Nå som hun har oppnådd målet sitt om å få seg jobb i hjembyen, er neste målsetning klar.
 
-Jeg satser på å bli enda dyktigere og lærer mye for hver dag. Det hadde vært kjekt å brynt meg på noe mer avansert enn de kortfilmene og reportasjene jeg har erfaring fra, sier hun.
 
Ønskeoppdraget er hun heller ikke i tvil om hva er.
 
-Musikkvideo hadde vært kult.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}