Rottenetter i gang

29.09.2008
Forrige uke startet innspillingen av Arild Østin Ommundsens Rottenetter - en film om baksiden av oljevelstanden i Stavanger.
arildommundsen
arild
Arild Østin Ommundsen her under innspillingen av Plis
 
Forrige uke startet innspillingen av Arild Østin Ommundsens Rottenetter - en film om baksiden av oljevelstanden i Stavanger. Hovedrollene spilles av Christian Rubeck, Fridtjov Såheim, Kristoffer Joner og Silje Salomonsen.    

Det er 2008 og Stavanger er ikke lenger en liten fiskerby på Vestlandet. Byen kan smykke seg med titler som olje- og kulturhovedstad. Folk er rikere, bilene dyrere og husene mer overdådige. De gamle trehusene rives til fordel for store boligkomplekser og gigantiske matfestivaler. Franske akrobater dominerer kulturlivet og bakom lurer den globale finanskrisen.

I denne materialistiske hverdagen møter vi Jonny Kristiansen, en fremadstormende megler på 25 år. Sulten på penger og suksess trekkes han inn i en skruppelløs finansverden. Med høy sigarføring, champagne og eksklusive eskortepiker tar Jonny sats og sikter mot toppen av finanspyramiden. Jonnys mål er å bli den beste, den rikeste og den mektigste, koste hva det koste vil. Men om noen skal vinne må andre tape. Er prisen verdt å betale?

Forfatter Arild Rein har skrevet manus til Rottenetter i samarbeid med regissør Arild Østin Ommundsen (foto). Hovedrollen som Jonny spilles av Christian Rubeck. Christian er utdannet ved Drama Centre London. Han hadde sin norske debut med rollen som Lars i Joachim Triers spillefilm Reprise og er til jul aktuell med en av hovedrollene i storfilmen Max Manus.

Fridtjov Såheim har rollen som Jonnys mentor og sjef Fredrik Sagen. Fridtjov har medvirket i en rekke norske filmer, bla Hawaii,Oslo, Gymnaslærer Pedersen, Kunsten å tenke negativt, Varg Veum - Falne engler og kinoaktuelle De gales hus og Fritt vilt 2, skrekkfilmen med premiere senere i høst.

Kristoffer Joner spiller Jonnys bror Frank. Joner har han vært å se på kinolerretet i filmer som Detektor, Mongoland, Himmelfall, Villmark, Alt for Egil, Vinterkyss og Gymnaslærer Pedersen.

Silje Salomonsen har rollen som Lydia, filmens kvinnelige hovedkarakter. Silje hadde sin filmdebut i 2000 med en rolle i Detektor. Siden har hun medvirket i filmer som Mongoland, Johnny Vang og Monstertorsdag.

Øvrige roller spilles av blant andre Vegar Hoel, Espen Hana og Arthur Berning.

- Jeg har fått med meg et stjernelag av skuespillere og stab, sier regissør Arild Østin Ommundsen.

- Det er en kraft og fascinasjon i dette stoffet som tenner skuespillerne og hele teamet. Det er en historie med høy machofaktor og et kraftig driv, men samtidig emosjonelt engasjerende, legger han til.

Arild Østin Ommundsen gjorde lavbudsjettfilmen Mongoland i 2001, en film som ble omfavnet av både publikum og kritikere for sin rufsete fortellerstil og pussige komikk. I 2003 kom surfefilmen Monstertorsdag. Også den møtte gode kritikker.

- Spranget fra Mongoland og Monstertorsdag til Rottenetter er ganske voldsomt, både tematisk og stilistisk, men dette er en film jeg
veldig lenge har hatt lyst til å lage og nå er tiden inne, sier Ommundsen.

Produsenter for filmen er Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae. Innspillingen av Rottenetter vil foregå i Stavanger-området. Filmen får premiere på norske kinoer høsten 2009.

Dette melder Paradox AS og Nordisk Filmdistribusjon AS.

arildrottenetter
Arild Østin Ommundsen

Kilde: Rushprint
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}