PUSHWAGNER

19.11.2010

 

Det er morsomt å lage film, men det tar som regel ekstremt lang tid. Hvis man klarer å lande en produksjon på under to år er det nærmest en bragd. Filmen om Pushwagner er ikke noe unntak. Vi har holdt på til og fra i snart 2.5 år og det er ikke over enda. Trolig har mitt stadig gråere hår blitt helt grått innen vi er ferdige. Hvem vet. Kanskje det til og med har ramlet helt av.  

 Det hele startet som en eksentrisk, konseptuell og ikke minst smal ide finansiert gjennom Norsk Filminstitutts ordning Nye Veier. Noe co-regissør august B. Hanssen og jeg var svært komfortable med. Selv om filmen ikke skulle være mer enn en halvtime så kunne vi gjøre akkurat som det passet oss. Ingen co-produsenter, tv kanaler eller investorer kan røre en film som er produsert under denne ordningen.

Med andre ord er det ganske enkelt en regissørs visuelle paradis.  

Produsent Carsten Aanonsen hadde derimot andre planer og mente at dette egnet seg best som en langfilm, og aller helst en vi kunne vise på kino. Nå har det altså blitt slik at august og jeg kan lage vår eksentriske halvtime, men samtidig må vi lage en langversjon med alt gnålet som hører til. I tillegg har Erik Andersson sagt ja til å klippe også denne filmen. Vi har jo jobbet sammen før. Da vi klippet Natural Born Star beskrev produsent Fredrik Pryser en arbeidsdag som følger: Erik kommer med vannkjemmet hår og Colgate smil klokken 08.00. Et sted mellom 10 – 11 kommer Even. To timer senere kommer Erik ut svett i pannen og med håret til alle kanter.

Når det er sagt er vi selvsagt svært lykkelige over å kunne gjøre begge deler.  For det er hevet over tvil at Pushwagner er en meget bra mann foran kamera. At folk faktisk er interessert i det vi jobber med, gjør det ikke mindre attraktivt…

I disse dager arbeider vi med den endelige kinosøknaden, og vi er selvsagt svært spente på hvor denne filmen ender opp. Tv eller kino?  For oss er det viktigste å lage en best mulig film enten den vises på skjerm eller den store duken.

Hm. Skal jeg stikke ut å kjøpe hårfarge kanskje? 

Even Benestad 

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}