Purified in Blood

11.06.2010

Sui Bala ble spurt av Great Moments å være regissør på en musikkvideo til Stavangerbasert gruppe Purified in Blood. Allerede tidlig i prosjektet var det klart at han kom til å jobbe tett sammen med Theon-fotograf John Iver Berg.

Problemet var bare at de manglet produsent.

Egentlig spurte Sui bare Kirsten Rask og meg til råds om hvem han kunne spørre. Vi hev ut noen forslag, velvitende om hvor opptatte de aktuelle ville være i det tidsrommet. Så kastet Kirsten det ut - hva om jeg gikk inn som produsent?

Jeg må tilstå at jeg hadde tenkt mange ganger på at jeg, i tillegg til å skrive, hadde lyst til å prøve meg på produsentrollen. Ikke akkurat blottet for erfaring fra prosjektledelse i andre typer av kulturprosjekter og som (med)produsent for filmer laget for organisasjoner, hadde jeg litt å bygge på. Å bli film (eller musikkvideo) produsent er likevel noe litt annerledes.

Jeg tok utfordringen, og Sui tok sjansen på meg.  

Jeg lurer fælt på hva gutta i bandet tenkte da de ble presentert for meg. Rocke-imaget ligger ikke akkurat tykt utenpå hos meg. 

Produsent er jeg likevel blitt. Å få alt til å passe inn i et mikrobudsjett er en utfordring. Heldigvis har mange sagt seg villig til å stille til veldig reduserte priser, har leiet oss utstyr billig, lager rekvisita til omtrent smuler - for ikke å glemme alle som legger ned utallige timer gratis.

Det er morsomt å se at alt gradvis faller på plass. Om 2 uker er innspillingene i boks. Da ser vi hva vi har med oss inn i klippen. Den mest hektiske fasen ligger altså rett foran oss.

Litt stas er det også - for britisk presse (BBC Radio 1, musikkbladet Metal Hammer og Scuzz TV) kommer hit for å dekke innspillingen av videoen.   Purified in Blood slapp nemlig sin skive "Under the Black Skies" tidligere i uken. Den er signet på Universal i UK, så dette er deres internasjonale lansering. Musikkvideoen vil bli brukt til å få gutta ut i verden. En kjempe artig sak å få lov til å være med på. 

 

Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}