PureData Workshop

23.10.2010
Interessert i lyd- og videomanipulering og mellom 16 - 22 år?
trafo
trafo
 
Er du mellom 16-22 år, og interessert i lyd- og videomanipulering? Da inviteres du til Trafo.no og Piksel's PureData-workshop i Bergen 13-17. november.
 
 
 Lær å lage dine egne lyd- og videoinstrumenter på datamaskinen. Styr instrumentet med en joystick, din favoritt midi-kontroller, eller ganske enkelt med en vanlig mus og tastatur. Eller hva med å lage ditt eget sensorgrensesnitt som lar deg styre intrumentene med berøring, lys, lyd, farge, akselerasjon, gassnivå eller temperatur? Mulighetene er uendelige!
 
 Workshopen ledes av lydkunstneren Arnfinn Killingtveit og multimediakunstneren Servando Barreiro (www.servandobarreiro.es)
 
 ¤ Workshopen går fra 13. til 17. november [12:00-17:00] på Entree Visningsrom, Nøstegaten 42, Bergen.
 
 ¤ Workshopen er GRATIS, og det er utlyst  5 reisestipend á 1 000 NOK! 
 
 ¤ Påmelding og søknad om stipend sendes til info@trafo.no  [påmeldingsfrist 6. november 2010]
 
 
 En DIY-buffét for musikere og multimediakunstnere
 
Kort fortalt er PureData er et visuelt programmeringsspråk for lyd og video laget med fri kildekode. PD kan brukes til å lage alt fra software-instrumenter for live musikkproduksjon til egne VJ-programmer for live videomiksing.
 
 For musikere kan PD fungere for sampling, looping, effekter, synthesizing, control-mapping, lydanalyse m.m. Visuelle kunstnere kan blant annet manipulere video og bearbeide 3D-modeller. 
 
 Under workshopen vil du lære grunnleggende PureData-ferdigheter (det kreves ingen kunnskaper innen programmering.) Dessuten får du med deg et utvalg av ferdige moduler som du enkelt kan implementere i egne produksjoner. Det kan være alt fra samplere, effektmoduler, synthesizere, sequencere, rytmedelere, videoeffekter, videomiksere og ulike generative mekanismer.
 
 
 Fokuset vil være delt mellom live lydproduksjon og live video.
 
Etter en felles introduksjon første dag, blir deltakerne delt inn i to grupper basert på hva som er mest interessant for deg. Den ene gruppen vil arbeide utelukkende med lyd og den andre utelukkende med det visuelle.
 
 Vi avslutter med en felles presentasjon av prosessene, eller hva med en felles konsert som en del av programmet til den elektroniske kunstfestivalen Piksel?
 Deler av workshopen avholdes på engelsk.
 
 
 Les mer om workshop'en her: http://trafo.no/prosjekter/75
 
---------------------------------------------------------------------------------------
 
 Trafo.no er et nettsamfunn for unge kunstnere mellom 16 og 22 år. Med rundt 8200 registrerte profiler og over 18 000 verk er det sannsynligvis Nordens st��rste digitale samling av ungdomskunst. På Trafo.nokan medlemmer søke pengestøtte til prosjekter og verksted, få gratis konsulenthjelp fra profesjonelle kunstnere, delta på konkurranser og workshops, og stille ut egne tekster, bilder, filmer og lydverk. Besøk oss på: TRAFO.NO
 
 
 Piksel er et nettverk av kunstnere og en årlig mediakunstfestival, basert i Bergen, som retter søkelyset mot forholdet mellom kunst og frie teknologier, arrangert for første gang i 2003. Festivalen involverer deltagere  fra over et dusin land som utveksler ideer, utstiller og presenterer kunst- og software prosjekter, og gjennomfører workshops, performances og diskusjoner som både estetisk og politisk berører tematikken rundt fri programvare, åpen maskinvare og kunst. Piksel10 går av stabelen 18. -21. november på ulike lokasjoner i Bergen sentrum. 

 Besøk oss på PIKSEL.NO
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}