Prestisjetung festival

10.03.2011
"Få meg på, for faen", som er langfilmdebuten til regissør Jannicke Systad Jacobsen, er som første norske film tatt ut i hovedprogrammet til denprestisjetunge filmfestivalen Tribeca i april.
f meg p
f meg p
 

"Få meg på, for faen" er tatt ut til hovedkonkurransen ved Tribeca Film Festival.

 
Som første norske film noensinne er "Få meg på, for faen" tatt ut til hovedkonkurransen i den prestisjetunge filmfestivalen Tribeca, som ble startet av Robert De Nero i 2002.
 
"Få meg på, for faen" er langfilmdebuten til regissør Jannicke Systad Jacobsen. Filmen får sin verdenspremiere på filmfestivalen i Tribeca som finner sted fra 20. april til 1. mai i New York. Her skal filmen delta i hovedkonkurransen og vil dermed konkurrere om både hovedprisen, prisen for beste debutantregissør, beste skuespiller, beste manus, beste foto og publikumsprisen.
 
I sin begrunnelse for å ta ut filmen til hovedkonkurransen uttaler festivalprogrammerer David Kwok at de oppfatter 2Få meg på, for faen", eller "Turn me on, goddamit2 som den heter på engelsk, som en frisk og original film. Totalt 12 filmer vil være med i hovedkonkurransen. I tillegg til Få meg på, for faen er det kun en svensk film, Lisa Aschans  "Apflickorna", fra Norden.
 
For produsent i Motlys Brede Hovland blir dette hans andre film som deltar på festivalen, men den første som deltar i hovedkonkurransen. I 2009 ble Rune Denstad Langlos langfilmdebut "Nord" vist på festivalen og mottok da prisen for beste regidebut.
 
"Få meg på, for faen"
"Få meg på, for faen" er basert på romanen av samme navn, skrevet av Olaug Nilsen. Romanen har tidligere også blitt dramatisert som skuespill. Manus er ved regissør Jannicke Systad Jacobsen. "Få meg på, for faen" er produsert av Brede Hovland og Sigve Endresen for Motlys AS. Sandrew Metronome er norsk distributør, og filmen vil få norsk premiere den 19. august.
 
Tribeca filmfestival
Tribeca Film Festival ble startet i 2002 av blant annet Robert De Niro som en respons på terrorangrepet på World Trade Center den 11. september 2001, fordi dette angrepet hadde en svært negativ effekt på TriBeCa-nabolaget på Manhattan. Målet med festivalen er å la publikum oppleve filmens kraft og for å feire New York City som en viktig by for filmskapere. Med over 250 filmer og over 1000 visninger under festivalen har Tribeca Film Festival vokst til å bli en viktig filmfestival for internasjonal lansering av filmer. 
 
Les mer om Tribeca Film Festival på www.tribecafilm.com.
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}