Pitch et drama for tv

19.11.2009
Manusforfattere, regissører og produsenter inviteres til å pitche idé til tv-serie.
tv
tv2 
     
 
 

Under årets TV-drama-konvent på Losby Gods den 11. og 12. januar 2010 inviterer Nfi, NRK, TV2, TVNorge og TV3 til åpen pitch for nye tv-drama. Hver deltaker får 6 minutter til å presentere sitt prosjekt gjennom en åpen pitch for tv-selskap og publikum.

 Kanalenes beslutningstakere vil være til stede, sammen med en stor del av norske film- og tv- produsenter. Utover muligheter for direkte avtaler med de enkelte, vil tv-kanalene gi en pris på 10 000.- kroner til beste pitch – stemt frem av seminardeltakerne. 

Søkere må gi en kort beskrivelse av prosjektet (inkludert innhold, format, sjanger og cv). Det er begrenset antall plasser, og Norsk filminstitutt vil derfor foreta et utvalg på bakgrunn av prosjektbeskrivelsen.
 
Søndag den 10. januar arrangerer Norsk filminstitutt pitchekurs for deltakerne under ledelse av Hans-Jörgen Riis Jensen. Riis-Jensen er opprinnelig dansk, men har bodd mange år i Sverige. Han har blant annet vært manusredaktør på SVT Drama, leder for utviklingsavdelingen på SVT-Fiksjon, og ansvarlig dramaturg/utvikler i Svensk filmindustri, bl.a. med storfilmen Arn og tv-serien Labyrint for TV4.

Deltakere vil bli invitert til å følge hele dagsprogrammet den 11. Januar på Losby.

Følgende tv-drama er etterspurt som pitch av tv-selskapene:
6-12 episoder serie, kommersiell time (dvs. 44min.) med muligheter for 2 reklamepauser. Grunnhandling gjennom hele serien, men med avsluttende episoder. Ingen genrebegrensning.

-Mini-serier, krim (gjerne serier som bryter med den tradisjonelle politimann/detektiv-formen; gjerne originalskrevet)

-Familiedrama. Timesprogrammer for hele familien.
-
Humordrama og bredt tilgjengelig humor. Halvtimer for hele familien, eller litt mer voksent.

-Sitcom. Halvtimer for hele familien.

-Politisk drama (nåtid/historisk).
 
Målgruppe

Manusforfattere, produsenter, regissører etc.


 
Seminaravgift 
1 600 kroner, inkluderer kurs i Oslo den 10. januar, og deltakelse på tv-dramaseminaret og middagen på Losby gods den 11. januar.

 
Ønsker man å delta på hele TV-drama konventet (inkl overnatting mandag /tirsdag) koster det 2 900 kroner.
 
En kort pitch (maks en halv A4 side), synopsis (maks 10 sider) og relevant CV sendes innenmandag 7. desember kl. 16:00 på kurs@nfi.no 
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}