PHANTOMFILM OG NFI

27.04.2012
Phantomfilm tildelt støtte fra NFI.
phantomfilm
FRA PRESSEMELDINGEN TIL NFI:

Phantomfilm AS og regissør Stian Einar Forgaard er tildelt 750 000 kroner AV NFI i produksjonstilskudd til kortfilmen Naken.

Et kjærestepar i 15-årsalderen fester med venner i et nedlagt industriområde. Peter opplever at kj��resten Cecilie blir interessert i en annen og møter sin egen sjalusi, avmakt og til slutt raseri. En karakterdrevet fortelling som ønsker å belyse og undersøke skambelagte, men svært universelle følelser.

Stian Einar Forgaard har virket som regissør og manusforfatter i et tiår, og har med kortfilmene Ekornet og Midtsommernattens skygge vunnet nasjonale og internasjonale priser. Phantomfilm og Geir Netland har produsert flere kortfilmer og dokumentarer, blant dem Diyarbekir – Mitt hjem, Sagas øy og Katteslottet.

- Stian Einar Forgaard har tidligere vist at han behersker kunsten å fortelle i stemningsfulle, emosjonelle og poetiske bilder, hvor det usagte og visuelle balanserer den dramatiske nerven. Historien i Naken er gjenkjennelig og enkel i formen, og oppleves som troverdig i sin skildring av både ungdom og sjalusien som oppstår hos hovedkarakteren Peter. Dette kan bli en vakker og sterk film om kjærlighetens vanskelige og skambelagte følelser, sier kortfilmkonsulent Åse Meyer.

Prosjektopplysninger:
Produksjonsselskap: Phantomfilm AS
Produsent: Geir Netland
Regissør: Stian Einar Forgaard
Manus: Stian Einar Forgaard og Nils Petter Devold Midtun
Totalbudsjett: 1 375 000 kroner
Totalt tilskudd fra NFI: 750 000 kroner
Opptaksstart: 18.06.12
Antatt premiere: Februar 2013
Trenger du fagfolk til ditt neste prosjekt?
Sjekk vårt bransjeregister.
 
Database med filmer som er produsert med tilskudd fra Filmkraft Rogaland eller Filmkraft Invest.
Portal for levering av søknander om utvikling og produksjon av kortfilm, dokumentar, TV-serie, spillefilm og dataspill i tillegg til kompetansehevende tiltak..  
Ta kontakt med oss i Filmkraft.
{{teaser1:html}}
{{teaser2:html}}
{{teaser4:html}}